A 21 éves Bata Szilvia édesszájúnak vallja magát, ennek ellenére nem esik nehezére csúcsformába lendülni, ha egy versenyszezon megkívánja. A csinos fiatal lánnyal edzésről, életmódról, alakformálásról beszélgettünk. 

Szilvi gyerekként is sportolt, a fitnesz azonban csak pár éve köszöntött be az életébe. ,,Gyermekkoromban sokféle sportot kipróbáltam, fociztam, dzsúdóztam, de végül a tánc mellett maradtam meg hosszabb ideig. Pályaválasztás előtt állva tánchoz, mozgáshoz közeli szakmát kerestem, így jutottam el az aerobikhoz. Edzői tanulmányaim során a testépítő osztály javaslatára kerültem a versenyzés világába. Most 21 éves vagyok, a fitneszversenyzéssel 2-3 évvel ezelőtt ismerkedtem meg, de komolyabban először az idei versenyszezonra készültem fel. Elsősorban a saját magamon látott fejlődés motivál, és azok a számomra fontos személyek, akik hisznek bennem és segítenek."

Fotó: Végh Zoltán

 

A fitneszmodell az eddigi legnagyobb sikerét az idei őszi versenyszezonban érte el. ,,A WBPF magyar bajnokságon a KRIKO Kupán a 165 cm fölötti fitness modell kategóriában 1. helyezést értem el, ezen felül az abszolút győzelmet is sikerült megszereznem. A Fitparádén a fitness modell junior kategóriában is 1. helyezést szereztem. A napokban pedig Bécsben jártam az Ausztria Kupán, ahol fitness modell kategóriában 1. helyezést értem el. Nagy álmom egy világbajnoki címet bezsebelni!"

Szilvi heti 5 alkalommal végez 1-1,5 órás súlyzós edzéseket, versenyszezonban pedig még ehhez jönnek a kardióedzések is. A mozgás mellett azért arra is figyel, hogy legyen olyan dolog, ami igazán kikapcsolja. ,,Nagyon szeretek kreatívkodni: főzni, sütni, a konyhában tevékenykedni, és persze enni. Hétköznapokon ez megnyugtat. Ha pedig épp nem fárasztó, nehéz időszakom van, akkor szeretek a természetben sétálni, vagy új helyeket megismerni."

Fotó: Kunos attila

 

Szilvi tippjei

,,Elsősorban elhatározásra és kitartásra van szükség. Mindenképp kell súlyzózni - kizárólag a kardióedzésektől nem lesz szép, tónusos izomzata senkinek. Nőknél az egyik legfontosabb szerintem a formás fenék. Kedvenc gyakorlatom erre a guggolás és a merev lábú felhúzás. De az edzések mellett a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés, a helyes étrend betartása is elengedhetetlen."

 Természetesen mint minden fitneszmodell, Szilvi számára is fontos a helyes és minőségi étkezés. ,,Versenyfelkészülés alatt az étrendem nagy részét a csirke, rizs, zöldség és fehérjepor tette ki. Folyamatos ellenőrzés alatt a jelenlegi formámat látva változtatunk rajta. Az edzőm, Kökény Béla és felesége, Váradi Judit annyira komolyan vették a verseny előtti utolsó napok diétáját, hogy odaköltöztettek magukhoz, és patikamérlegen adagolva mérték ki a diétás ételeket. Béla ugyanis nem akarta, hogy stikában beleegyek a diétámba :-)" Szilvi azért nassol is olykor-olykor: a fiatal lány nagyon édesszájú, imádja a csokikat, péksüteményeket.

Forrás: Bata Szilvi

De vajon a tökéletesen kidolgozott testű fiatal lánynak mennyire fontos, hogy a párja is izmos és fitt legyen? ,,Természetesen számít a külső is, de nem ez fog meg valakiben. A nagyon izmos testépítők nem az eseteim, én inkább a szolidabban kidolgozott izomzatú, sportos férfiakat részesítem előnyben. A partnerem annyit eddzen, hogy fittnek és egészségesnek érezze magát, és hogy jó állóképessége legyen."