Évről évre az egyik legnézettebb divateseménynek számít a legendás fehérneműmárka bemutatója, amelynek nevével a gyönyörű modelleken és a látványos showelemeken túl a lányok által viselt szárnyak is összefonódnak. 

A divatvilág egyik legnagyobb eseményei között tartják számon a Victoria's Secret bemutatót, ahol a szemet gyönyörködtető fehérneműkön és csodaszép viselőiken túl azok a bizonyos angyalszárnyak teszik még ikonikusabbá az eseményt.

Adriana Lima és tűzpiros kreációja 2013-banForrás: AFP/Emmanuel Dunand

Mint kiderült, nem olyan egyszerű ezen „színpadi kellékek" elkészítése, mint amilyennek tűnik. Minden szárnycsoda egy, a cég által felbérelt művésszel kezdődik, aki felvázolja a koncepciót – árulta el a Huffington Post újságírójának Marian Hose, becenevén Killer, a Victoria's Secret szárnyak tervezője.

Alessandra Ambriosio szintén 2013-banForrás: AFP/Emmanuel Dunand

A tervek csak ezután kerülnek Marian és csapata kezei közé, akik életre keltik a szárnyakat: a rajzokat vetítővásznon véglegesítik, amelyhez egy modell asszisztál nekik, hogy megtalálják a tökéletes méreteket. Csak ezután kezdenek csak bele a megvalósításba.

Dollármilliós szépségek gyönyörű kebleken
Minden évben csupán egyetlen modellt érhet a megtiszteltetés, aki magára öltheti a Victoria's Secret drágakövekkel kirakott Fantasy Bra névre hallgató melltartócsodáját. Idén először két szépség is viselni fogja - kattints ide és tudd meg, kik ők!

„Nagyjából egy hétbe telik, míg elkészítik a keretet, de a bonyolultabb szárnyaknál akár tovább is eltarthat" – magyarázza a tervezőnő, aki igyekszik viselőjükhöz igazítani a darabokat. Fontos szempont például, hogy merre fordulnak, hogyan pózolnak, ezért ismernie kell a modelleket és tudnia kell a divatshow menetét is.

Palvin Barbi és cukorkaszettje 2012-benForrás: AFP/Timothy A. Clary

Azért a szuperkarcsú modelleknek sincs könnyű dolguk a sokszor egy kisgyermek súlyát nyomó szárnyakkal. Az eddig készült legnehezebb darabot Lindsey Ellington hordta: a fehér tollas csoda közel 10 kilót nyomott.

Lindsey Ellington minden idők legnehezebb angyalszárnyaivalForrás: AFP/Timothy A. Clary

Mint korábban kiderült, idén Mihalik Enikő ismét magára öltheti a Victoria's Secret szárnyakat. Nemrég sikerült elcsípnünk őt a Gombold újra! színfalai mögött - vele készült mini interjúnkat ide kattintva olvashatod el.