Megszülettek a monacói hercegnő ikrei

Forrás: AFP/Frazer Harrison -
ikrek Születés baba Charlene monacói hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ikreknek - egy kislánynak és egy kisfiúnak - adott életet szerdán Charlene hercegnő, II. Albert monacói herceg 36 éves felesége. A kicsik neve Gabriella, illetve Jacques lett.

Az uralkodóház közleménye szerint elsőként, 17 óra 04 perckor a kislány, Gabriella Thérese Marie, két perccel később öccse, Jacques Honoré Rainier jött világra. A babák jól vannak, akárcsak az édesanya - közölte a palota. Charlene hercegnő szerdán vonult be a Grace de Monaco klinikára, ahol világra hozta az újszülötteket. A hercegnőnek ők az első gyermekei, II. Albertnek már van két másik gyermeke korábbi kapcsolatokból. A hercegnő karácsony körülre volt kiírva, ám mivel ikerterhességről volt szó, az orvosok biztosak voltak abban, hogy a kicsik korábban jönnek világra.

Forrás: AFP/Frazer Harrison

A monacói hercegi pár az utolsó pillanatig azt állította, hogy nem ismeri a születendő gyermekek nemét. Fiúként Jacques élvez elsőbbséget a trónöröklésben.

"Ikerfiúk esetében az lesz a trónörökös, aki először jön világra. Különnemű ikreknél a fiú örököl. Ha ikerlányok születnek, és utánuk kisfiúval is bővül majd a család, akkor utóbbi követhet a trónon" - mondta korábban II. Albert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.