Gyógyító élvezet Izlandtól Japánig – Itt lubickolj a meleg vízben!

pihenés termálfürdő gyógyvíz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hideg téli estéken elnyúlni a kádban az élet egyik kis luxusa, de a föld alól feltörő meleg vizű forrásokban ejtőzni semmihez nem hasonlítható élmény. A természetes termálfürdők meglátogatása minden nyaralás tökéletes kiegészítője lehet, ahol testi-lelket felpezsdítő kényeztetésben részesülhetsz, a környezet nyújtotta mesés látványról már nem is beszélve!

Barangolj szürreális tájakon!

Ha kellemes ellazulásra vágysz, és a víz csodálatos gyógyerejével szeretnél feltöltődni, a szélsőségek földjeként is emlegetett Chile tökéletes hely a téli regenerálódásra. A meleg vizű források az ország egyik fő turisztikai látványosságai, és a több mint 270 termálforrás közül sok a mai napig feltáratlan. A San Pedro de Atacama-tól 35 km-re lévő Puritama kékeszöld árnyalatban tündöklő meleg vizei revitalizáló hatásúak, a környéken pedig olyan különleges helyekre is ellátogathatsz, mint a lélegzetelállító Hold-völgy, a Los Flamencos Rezervátum vagy a híres El Tatio-gejzírmező. A Chile fővárosához közeli Baños Colina szintén csodálatos hely a szabadtéri fürdőzésre, a Termas de Jahuel enyhén lúgos vizeiben pedig egykor Charles Darwin is megmártózott, így kihagyhatatlan úti cél, ha Santiago de Chilében jársz. Az Andok közepén, a Puyehue Nemzeti Parkban is feltöltődést nyújtó gyógyvizekre lelhetsz, és fürdőzés közben magadba szívhatod a gyönyörű vulkanikus táj látványát.

A Life.hu extra tippje

Tapasztald meg Buenos Aires kifinomult hangulatát, csodáld meg a világ egyik legszebb gleccserét a fedélzetről és kortyolgass zamatos nedűket a chilei szőlőültetvényeken. Járd be Argentína és Chile legszebb vidékeit-679.500Forint/fő/9éjtől

Forrás: David Abrantes /Flickr

Termálfürdők, láva alagutak, vulkáni ételek

A Portugáliához tartozó Azori-szigeteket méltán nevezik az egyik utolsó földi paradicsomnak. Az Atlanti-óceán közepén lévő vulkanikus szigetcsoport látványos természeti szépséggel felruházott, a buja völgyek, a zord hegyek és a forró vizű termálforrások együttesen olyan változatos tájat alkotnak, amit sehol másutt nem láthatsz a világon. A szigetcsoport legnagyobb tagja São Miguel, amely otthont ad a fővárosnak (Ponta Delgada) és a Lagoa do Fogo nevű hatalmas krátertónak. Ha észak felől érkezel, félúton egy gyönyörű, trópusi hangulatot árasztó természetes medencére bukkanhatsz, 38 Celsius fokos kénes vízzel. A fővárostól keletre fekvő Furnas ideális wellness célpont, tele sistergő gőzoszloppal, gejzírekkel és meleg vizű forrásokkal. Két helyen is élvezheted a gyógyvíz jótékony hatásait: az egyik a Terra Nostra Park lenyűgöző termálfürdője, a másik pedig az itt élők körében jól ismert Poça da Dona Beija, amelynek gyógyvizét egy közeli forrás táplálja.

Life.hu tipp

Mit sem ér egy valódi azori gasztrokaland „Cozido das Furnas" nélkül. A különféle húsokból és zöldségekből készült pörkölt érdekessége, hogy a talajból feltörő gőzben főzik meg, ám ha nagyon megéheztél, bizony várnod kell, mert az étel kb. 5 óra alatt készül el.

A Life.hu extra tippje

Pihenés és feltöltődés Portugália meseszép vidékein-Dom Pedro Baia-139.900Forint/fő/7éjtől

Élvezd az onsenek különleges hangulatát!

A japánok már hosszú évszázadok óta áztatják magukat a tradicionális onsenekben. A természetes meleg vizű források köré épült fürdőhelyekből a vulkanikusan aktív szigetországban több ezer található, és ezek ma is fontos szerepet játszanak a belföldi turizmusban. A legjobb régió, ahol élvezheted az onsenek különleges hangulatát és látványát, a „Japán Alpok" vulkáni területe. Kusatsu üdülővárosa büszkélkedhet az ország legforróbb és legsavasabb hőforrásaival, itt egyedülálló fürdőzési stílusokat is megismerhetsz. Ha luxuskörülmények között pihennéd ki a hétköznapok fáradalmait, látogass el a Tokiótól egy óra vonatútra lévő Hakonéba, ahol gyönyörű természeti környezetben lévő élményfürdők és izgalmas látnivalók sora gondoskodik a felejthetetlen kikapcsolódásról. Atami egy olcsóbb és kevésbé zsúfolt alternatívája az előbb említett fürdőparadicsomnak, és megszállni egy ryokan-ban (tradicionális japán fogadó) egyedülálló kulturális élményt jelent, amit vétek lenne kihagynod!

Forrás: kusatsuonsen-international.jp

A Life.hu extra tippje

A tavasz és ősz páratlan szépsége jól ismert Japánban, de a festői télnek is megvannak azok a felejthetetlen jelenetei és pillanatai, amik kiemelik a többi évszak közül. Miyuki-Téli körutazás Japánban-479.000Forint/fő/7éjtől

Izland, a geotermikus csodaország

Lubickolni a természetes meleg vizű medencékben az izlandi tapasztalatok elengedhetetlen részét képezik, ahol hasonlóan kedélyes légkörre számíthatsz, mint egy kocsmában: sokan munka előtt és után is megmártóznak a forró vízben, és a kellemes felfrissülést összekötik egy baráti csevejjel. Landmannalaugar színes riolit-hegyei Izland egyik ikonjának számítanak, ahová feltétlenül el kell látogatnod, ha a vulkánok és a gejzírek hazájában jársz. Nevezz be egy izgalmas túrára a lélegzetelállító tájon, mielőtt csobbannál egy nagyot a meleg vizű forrásokba. Ha télen utazol a szigetországba annak reményében, hogy láthasd a sarki fényt, célszerű Hveravellir vagy a Krafla tűzhányó közelében lévő Mývatn-tó felé venned az útirányt. A geotermikus területen lévő hangulatos Spa-ban részed lehet a természetes gőzfürdők nyújtotta kivételes élményben, és a tóra nyíló káprázatos panorámában is gyönyörködhetsz.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

A Reykjanes-félszigeten található Kék Lagúna a világ egyik csodája. A geotermikus fürdőt fekete lávamezők veszik körül, és a hihetetlenül kék termálvízben ejtőzve felélesztheted kapcsolatodat az anyatermészettel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.