Fiatalodj tíz évet 2015-ben! Megmutatjuk a legjobb módszereket

Forrás: Thinkstock -
bőr öregedés fiatal fiatalítás ránctalanítás ápolás bőrápolás ránc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem tudjuk, hogyan forgathatnád vissza az idő kerekét, de ha néhány apró dologra odafigyelsz, sokkal fiatalabbnak tűnhetsz a korodnál.

Elhalt hámsejtek

Tisztítsd meg a bőröd minden nap! Valószínűleg ezt már számtalanszor hallottad, de most itt egy újabb ok, hogy végre rászánd magad. A rendszeres arctisztítás hiányában ugyanis felhalmozódnak a bőröd felületén az elhalt hámsejtek, amelyek bizony öregítnek. Ráadásul az elhalt hámsejtek a ránctalanító és hidratáló krémek hatását is csökkentik.

Megoldás

Minden este - függetlenül attól, hogy viseltél-e sminket - mosd meg az arcod a bőrtípusodnak megfelelő arctisztítóval. Heti 2-3 alkalommal pedig célszerű bőrradírt is használnod, persze csak enyhe, kifejezetten arcra való fajtát. Ha nagyon érzékeny a bőröd, elég, ha csak nedves törölközővel vagy vattapamaccsal törlöd át az arcod.
Forrás: Thinkstock

Barna foltok

A legvalószínűbb, hogy a nap által kiváltott melanin (a bőrsejtek által termelt festékanyag) okozza a bosszantó foltjaidat. Fontos azonban, hogy orvossal is vizsgáltasd meg, hogy kiszűrjék a bőrrák lehetőségét.

Egy, az öregedés külső jeleit vizsgáló kutatás során egypetéjű ikreket vontak be a vizsgálatba. Az eredmények döbbenetesek voltak: az ikerpárok azon tagjai, akik alig napoztak életük során, és kevesebb barna folt jelent meg az arcukon, akár 10 évvel is fiatalabbnak tűnhettek testvérüknél.

Megoldás

Sokan nem használnak napvédő krémeket, mert úgy gondolják, még fiatalok, nekik a nap nem árthat. Pedig a leégések, bőrkárosodások összeadódnak, és később akár bőrrákot is okozhatnak. Ha már megjelentek az arcodon ezek a barna foltok, egy kis korrektor és a megfelelően kiválasztott alapozó csodákra képes. Ha erősebbek a foltjaid, használj arbutin és kojic tartalmú készítményeket, amelyek hatásosan fehérítik a bőrt.
Forrás: Thinkstock

Száraz bőr

A fiatalos bőr üde és fénylő , és a legkevésbé sem száraz és hámló. A téli idő azonban teljesen kiszáríthatja az arc vékony bőrét, amitől akár hámlani is kezdhet.

Megoldás

Amellett, hogy éjszaka is használj hidratáló krémet, érdemes megvizsgálnod az étrendedet. A kiszáradt bőr hátterében gyakran a túl sok szénhidrát és édesség fogyasztása áll. A felesleges cukor ugyanis a fehérjékhez kötődik, ami károsítja az elasztint és a kollagéneket.

Táskás szemek

Többnyire a negyveneseket érinti, de már egyre fiatalabb nőkön is megfigyelhető a karikás, táskás szem, ami nagyon öreges megjelenést kölcsönöz.

Megoldás

A kóros fáradtság a stresszhormonok túltermeléséhez vezet, ami gyulladást okoz a bőrben. Próbálj meg egymás után három napig legalább hét órát aludni. Az sem mindegy, hogyan alszol. Ha például a hasadon vagy az oldaladon szeretsz feküdni, a folyadék könnyen összegyűlhet a szemed alatt. Próbálj meg háton elaludni, vagy tegyél még egy kispárnát a fejed alá, ami megemeli. Reggel, ha gyors segítségre van szükséged, tegyél hideg vizes borogatást a szemeid alá, ami után kend be a területet szemránckrémmel.
Forrás: Thinkstock

Sötét karikák

Az évek előrehaladtával a bőr fokozatosan veszít zsírtartalmából, ami egy idő után sötét karikákat eredményez a szemek alatt. Ha azonban ezt fiatalon tapasztalod magadon, akkor annak három oka lehet: genetika, allergia vagy a jojo-effektus.

Megoldás

Ha állandóan vakarod, dörzsölöd a szem alatti területet, valószínűleg allergiás vagy. A dörzsölés növeli a pigmenttermelést, ezért a legjobb, ha antihisztaminokat szedsz, illetve konzultálsz az orvosoddal. Ebben az esetben a hideg borogatás szintén segíthet. A hirtelen fogyás és hízás is okozhat ilyen tüneteket, mivel a bőr elveszti rugalmasságát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.