fashion week vásárlás leértékelés akció leárazás shopping ruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Függő vagyok - leárazásfüggő. Imádom, ha a szezon elején kinézett méregdrága ruhákat féláron kínálják, imádom várni, ahogy az árak egyre lejjebb csúsznak, a mérethiány viszont rettentően zavar. Jó néhány éve "aktívan" shoppingolok, ez idő alatt pedig szerencsére megtanultam, hogyan is vásároljak okosan, a leárazásokon is.

1. Kell egy jó farmer - vagy kettő!

Télen-nyáron imádom a farmert, és igyekszem minőségi darabokat választani, amik viszont komoly összegekbe kerülnek. Ezért nem telhet el leárazás farmervásárlás nélkül. Ilyenkor gondolok a tavaszra, a nyárra, ezért ha találok, mindig veszek egy vastagabb, télies darabot és egy olyat is, ami tökéletes lesz a napsütésben is.

2. Óvatosan a filléres holmikkal!

Lehet, hogy sokszor csábítóak a 70 százalékkal leértékelt, tényleg olcsó darabok, ám a tapasztalatom az, hogy inkább egy nagyon jó, mint sok rossz minőségű.

3. Koncentrálj az alapdarabokra!

Klasszikus szövetkabát, meleg, de csinos pufidzseki, kisfekete, egy nude magas sarkú, egy lovaglócsizma, fehér blúz - alapdarabokba mindig megéri befektetni. Hiszen hordod őket, méghozzá gyakran, és valószínűleg még a következő szezonban is jó szolgálatot tesznek.

4. Válassz minőségi kiegészítőket!

Mert a jó bőrtáskák, bőrkesztyűk is lényegesen olcsóbbak ilyenkor. És ezekkel hosszú távra tervezhetsz, egy minőségi táska még öt év múlva is aranyat ér.

5. Szuperextrém cuccok? Inkább ne...

Nem az a kérdés, hogy belefutottam-e ebbe, inkább az, hogy hányszor: megvettem egy olyan különleges ruhát/ékszert, amit egy divatlapban láttam, végül a barátnőmnél landolt címkéstül, mindenestül. Néha biztos nem ez a végeredmény, de többnyire sajnos igen. Akkor inkább költs másra - lásd: 3. és 4. pont.

6. Csak még egyet...? Inkább ne!

Úgy érzed, már végeztél a shoppingolással, kezdődik a február, de még egyszer, utoljára körbenézel, hátha... Ne tedd! Amint kirakják az üzletek az új kollekciós darabokat, máris kellemetlenül bizsereg a bőröd, ha arra gondolsz, mennyi pénzt szórtál el téli cuccokra. Húzz meg egy határt, és tartsd is be!

7. Csak a saját méretedben!

Ugyan S-es a méreted, de ebből a felsőből már csak M-es volt. Végigtelefonálod Budapest összes üzletét (titkon még a vidékieket is), de kész, vége, ebből a darabból itthon nem lesz a méretedben. Hidd el, ez egy jel, hagyd a fenébe azt a felsőt, és még véletlenül se vegyél nagyobbat, mert divat az oversize. Utálni fogod.

8. Shoppingolj, de egyedül!

Vagy maximum egy hozzád hasonló, függő barátnőddel. Felesleges, hogy a pasid is végigkövesse a kálváriádat a SALE feliratok között.

9. Azt vedd meg, amire szükséged van

Veszett fejsze nyele ez, hiszen a nők nem erre vannak kódolva, mégis kötelességem leírni: felesleges a huszadik szürke póló vagy a hatodik csíkos szoknya. Kivéve, ha csak ezekben jársz, mert akkor tényleg kell.

10. Majd megszeretem? Soha!

Én a bordóval vagyok így és a mustársárgával: egyik sem áll jól, mégis mindkettő úgy meg tud tetszeni. Életemben nem viseltem még bordót, de nem egy bordó felsőmet ajándékoztam már tovább. Megvettem, otthon néztem egy darabig, talán fel is vettem, de indulás előtt lerángattam magamról. Szó se róla, lehetnek új kedvenc színeid, de biztos tudod, mi az, ami nem áll jól neked...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.