Nem csupán szépülni járnak a nők a Mussarah Misbah által alapított szalonba, amely orvosi, pszichológusi segítséget és megélhetést is nyújt a savtámadások áldozatainak.

„Egy savval leöntött nőnek sokkal többre van szüksége, mint egy plasztikai műtét" – magyarázta Mussarah Misbah, miért nyitotta meg szépségszalonját, ahol kimondottan savtámadás áldozatait foglalkoztatják.

Forrás: Northfoto

A pakisztáni vállalkozó eddig körülbelül 600 ilyen támadást elszenvedett nőnek nyújtott segítséget szalonjával, amelyet a Depilex Smile Again alapítvány segítségével alapított meg Lahore-ban.

A szépségszalon nem csupán az általános kozmetikai kezeléseket, hanem orvosi és pszichológusi segítséget és kozmetikusképzési lehetőséget nyújt az ide látogató nőknek, akik nem csupán arcukat veszítették el a savtámadás következtében, hanem megélhetésüket, biztonságukat és önbizalmukat is.

Forrás: Northfoto

A savtámadások továbbra is naponta történnek Pakisztánban: ezzel „büntetik" a nőket akkor is, ha lánygyermeket hoznak a világra és akkor is, ha túl kevés a hozományuk. A Life.hu korábban ITT járta körbe a Föld számos pontján fellelhető borzalmas jelenséget. Nézz be Mussarah Misbah szépségszalonjába az alábbi videón keresztül: