Savval öntöttek le nőket, mégis szabadlábon vannak

Forrás: AFP -
betegség elnyomás nők elleni erőszak egészség brutalitás
A nők elleni erőszak egyik legbrutálisabb formája a savas támadás, az MTI információ szerint azonban  Iránban mégis szabadon engedték a múlt heti iszfaháni savas támadásokkal összefüggésben őrizetbe vett négy embert.

A Life.hu is foglalkozott már a nők elleni erőszak egyik legdurvább, és az utóbbi időben gyakori formájával a savas támadásokkal. Akkori cikkünkben megírtuk, hogy a savval való leöntés a büntetés egyik eszköze: így tanítják móresre az engedetlen, az adott ország írott vagy íratlan szabályait megszegő asszonyokra. Vagyis mindazokra, akik merészebben öltöznek, emberi - női jogokat hangsúlyoznak, vagyis "sértik" a férfiak felsőbbrendűségével kapcsolatos érzéseket.

Iszfahánban tüntetnek Forrás: AFP

Az említett négy férfit azzal gyanúsították, hogy legalább négy nő ellen követtek el savas támadást, ám ezt a vádat, bizonyítékok hiányában ejtették a férfiak ellen.

A férfiak szabadon engedését az iráni belügyminiszter jelentette be szombaton, aki egyúttal tiltakozását fejezte ki az üggyel kapcsolatos "nemzetközi médiakampány" ellen.

Abdolreza Rahmáni Fazli , az iráni állami televízió honlapja által idézett megszólalásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a savas támadásokat általában személyes okokból vagy bosszúvágyból hajták végre. Véleménye szerint elszigetelt esetekről van szó, és a közösségi hálón terjedő hírek hamisak.

Ennek ellenére Iszfahánban a héten, hozzávetőleg ezren vonultak az utcákra a savas támadások visszaszorítása érdekében. A tiltakozók (és a közvélemény) szerint ugyanis a savas támadások hátterében az állhat, hogy a megtámadott nőknek nem volt elég visszafogott az öltözékük.

Savfürdő az engedetlen, bűnös asszonyoknakhttp://www.life.hu/drlife/20140425-valtozott-a-nok-elleni-eroszak-modszere-sosavval-tanitjak-moresre-az-engedetlen-bunos-noket.htmlVáltozott a nők elleni erőszak módszere - sósavval tanítják móresre az engedetlen, bűnös asszonyokat. A Life.hu a Föld számos pontján fellelhető borzalmas jelenséget járja körül.Dr. Life--Törd meg a csendet - "Azt mondta, legközelebb ne merjek bőgni!"http://www.life.hu/drlife/20141022-tord-meg-a-csendet-ujabb-tortenete-a-szexualis-eroszakrol-diana.htmlDiána története rendkívül beszédes: bizalmat szavazott valakinek, akinek nem kellett volna. A férfi azon az éjszakán azonban nemcsak fájdalmat okozott a lánynak, de borzasztóan meg is alázta. Szavai és viselkedése pedig azt sugallta, a kínok folytatódnak majd. Nincs vége az erőszaknak, az agresszor tulajdonának tekinti a lányt, akivel kénye-kedve szerint bánhat. Dr. Life--Törd meg a csendet! "Elkezdett lent simogatni és folyamatosan azt kérdezgette, hogy jó-e" http://www.life.hu/drlife/20141007-a-szexualis-eroszak-gyerekek-ellen-molesztalas.htmlSokat gondolkoztam azon, megírjam-e a történetem, vagy sem. Végül úgy döntöttem, megteszem, hiszen nincs vesztenivalóm és talán más emberek számára megoldásként fog szolgálni. Ma már könnyebben beszélek róla, de olykor még mindig ott lebeg előttem az emléke.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.