Híresen szép filmhelyszínek, ahol a természet a sztár

Kenya filmforgatás Izland Bali utazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A modern technológiáknak köszönhetően sok filmet szinte teljes egészében stúdiókban forgatnak, mégis semmi nem tudja felülmúlni azt a látványt, amikor a készítők gyönyörű képekben adják vissza a természet hatalmát és szépségét. A Life.hu most olyan ikonikus helyszíneket gyűjtött össze, ahol a lenyűgöző táj az adott történet tökéletes hátteréül szolgál. Neked melyik a kedvenced? 

Az elszánt diplomata: Turkana-tó, Kenya

Az Oscar-díjas filmdráma a kémregényeivel világhírűvé vált író, John le Carré azonos című bestselleréből készült, amiben a brit diplomata (Ralph Fiennes) politikai aktivistaként tevékenykedő felesége (Rachel Weisz) meggyilkolása után magánnyomozásba kezd, hogy megtudja, mi történt valójában. A forgatási munkálatok Kenyában, Nairobi legnagyobb nyomornegyedében, Loiyangalaniban és a Turkana-tó környékén folytak, ahol a legemlékezetesebb jelenetek is készültek. Bár nehéz megközelíthetősége miatt (Nairobitól háromnapos vezetés idejutni) a Nagy-hasadékvölgyben található Turkana-tó - amit lélegzetelállító színeinek köszönhetően Jáde-tengernek is hívnak - nem tartozik Kenya legnépszerűbb látványosságai közé, ősi vadsága és a sivatagi táj szépsége miatt megéri a fáradtságot.

Forrás: Thinkstock

Ízek, imák, szerelmek: Bali

A valós történeten alapuló Ízek, imák, szerelmeket a gyönyörű helyszínek teszik igazán emlékezetessé. Ha te is arra vágysz, hogy megtaláld a belső harmóniádat, kövesd az önmagát kereső írónő, Elizabeth Gilbert (Julia Roberts) lépteit a varázslatos Balira. A rizsföldek és sűrű erdők ölelésében fekvő Ubud a sziget kulturális központja. A helyi szállodák komplett „EPL" (Eat, Pray, Love) csomagot kínálnak a forgatási helyszínekre, pl. a művészváros színes piacára, valamint a Monkey Forestbe, vagyis a Majomerdőbe. Ha szeretnéd élvezni a trópusi paradicsom igazi szépségét, látogass el a híres Uluwatu templomhoz közeli Padang Padang strandra, ami népszerűségét az itt játszódó romantikus jeleneteknek köszönheti.

Te is felkeresheted a bölcs balinéz gyógyítót, Ketut Liyert, aki azt jósolta Liznek, hogy egyszer visszatér ide, ám a vele való találkozáshoz kell némi szerencse, mert az öreg füvesember mindössze 20-25 látogatót fogad naponta.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

Bali maga a varázslat, és nem csak azért, mert a balinézek mindig is tisztelték a természetfeletti erőket. Az „álmok szigete" valami sokkal mélyebbet nyújt annál, mint amit a szemeiddel láthatsz. Egzotikus utazás az Istenek szigetére - 349.000 forint/fő/9 éjtől

Walter Mitty titkos élete: Izland

Bár nem szokatlan, hogy Izland szépsége megragadja az alkotók figyelmét, az már viszonylag ritkán fordul elő, hogy a közönség is tudja, pontosan hol játszódnak az egyes jelenetek. A Ben Stiller főszereplésével és rendezésében készült filmben a szigetország gyönyörű és sokszínű tájai kerülnek reflektorfénybe. A forgatás több helyszínen zajlott: a Snæfellsnes-félszigeten, az Izland keleti részén lévő Seyðisfjörður nevű halászfaluban, a meseszép tengerparti városkában, Höfnben és a drámai szépségű Vatnajökull Nemzeti Parkban. A film megjelenése óta Izland annyira felkeltette a turisták érdeklődését, hogy az Icelandair légitársaság 'Walter Mitty Adventures' néven túracsomagot is kínál a főbb filmhelyszínekre.

Forrás: Thinkstock

Az 50 első randi: Kane'ohe Bay, Oahu, Hawaii

Nem túlzás azt állítani, hogy az Oahu-sziget északkeleti részén lévő Kane'ohe Bay egy tipikus hollywoodi „kellék". A képeslap szépségű öböl olyan népszerű filmek és sorozatok hátteréül szolgált, mint pl. a Pearl Harbor vagy a Gilligan szigete, és kivételesen szép panorámáját sok jelenetben igyekeztek kihasználni. Az 50 első randi egy memóriazavarban szenvedő lány és egy tengerbiológus szerelmi történetét meséli el, (Adam Sandler és Drew Barrymore főszereplésével), a Kaʻaʻawa völgyben lévő privát ranch, valamint a Makapu'u világítótorony azon forgatási helyszínek közé tartozik, amit te is megcsodálhatsz, ha „randitúrára" indulsz a buja, vulkanikus szigeten.

Forrás: Thinkstock

A hegyekkel körülvett öböl északi végén található a Kualoa Regionális Park, gyönyörű kilátással a közeli Mokoli'i szigetre, és ezen felül Oahu olyan érdekes látnivalókkal is kecsegtet, mint a Polinéz Kulturális Központ és a hófehér homokos stranddal büszkélkedő Waikīkī.

Az orvvadász: Tasmania

A Julia Leigh azonos című regénye alapján készült thrillert a világ egyik legszebb részén, az Ausztráliához tartozó Tasmania szigetén forgatták. A profi zsoldost (Willem Dafoe) egy biotechnológiával foglalkozó cég béreli fel, hogy levadásszon egy kihaltnak hitt erszényesfarkast. Sokszor a kitűnő színészi játékot és a remek forgatókönyvet is túlszárnyalja az az egyedülállóan látványos földrajzi környezet, ahol a történet játszódik. A hatalmas esőerdőkkel tarkított Upper Florentine-völgy, ami a sziget fővárostól kb. 3 órányi autóútra található, egyike a Föld utolsó nagy érintetlen területeinek. Ebben a természetvédelmi látnivalókban bővelkedő régióban filmezték a legcsodálatosabb szabadtéri jeleneteket, amit a turisták csak hajóval vagy gyalogosan fedezhetnek fel.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

A sziget közepén található viszonylag kicsi, ám lenyűgözően szép nemzeti park ('Walls of Jerusalem National Park') egy világörökségi terület, s mivel közúton megközelíthetetlen, máig őrzi igazi vadon karakterét.
Csokoládédombok, jégvilág - Szürreális alkotások a természet műhelyébőlhttp://www.life.hu/lifeutazas/20150120-kulonleges-termeszeti-kepzodmenyek-visayan-szigetek-uj-mexiko.htmlBolygónk annyi szépséget rejt, hogy nehéz lenne valamennyit felsorolni. Minden országnak megvan a maga különleges természeti látnivalója, ami még a legtapasztaltabb világjárókat is képes újra és újra ámulatba ejteni. Ezek a furcsa geológiai képződmények egy teljesen új dimenzióba helyezik a felfedezés élményét - tegyél virtuális utazást a Life.hu-val!Utazás--A vakáció non plus ultrája: minden álmod valóra válik az egzotikus Tahitin!http://www.life.hu/lifeutazas/20141216-utazas-tahitire-egzotikus-nyaralas-alomszep-helyen-francia-polinezia.htmlBuja trópusi növényzettel borított hegyhátak, hófehér partszakaszok, türkizkék lagúnák és mindenütt kristálytiszta víz. Mint egy film katartikus csúcspontja, úgy érinti meg a lelkedet Tahiti, a romantika szigete, amelynek varázsa nemcsak páratlan szépségében, hanem sokoldalúságában és kifinomultságában rejlik.Utazás--Kenyától Új-Zélandig: A világ legjobban őrzött titkai testi-lelki feltöltődéshezhttp://www.life.hu/lifeutazas/20150112-kenyatol-uj-zelandig-a-vilag-legjobban-orzott-titkai-testi-lelki-feltoltodeshez.htmlAz Eiffel-torony, a Colosseum, a Grand Canyon és a Tádzs Mahal egytől egyig csodálatos látnivalók, de valami egészen különleges élményben lesz részed, ha beiktatod úti tervedbe azokat a helyeket, amit csak kevesen ismernek. Gyönyörködj velünk a világ legrejtettebb kincseiben Kenyától Új-Zélandig!UtazásThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.