A kevés alvás, a stresszes időszak, a napfény nélküli téli hónapok a te bőrödön is nyomot hagynak? Sokszor érzed azt reggelente, hogy csak egy félórás sminkelés után tudsz embert varázsolni magadból? A ragyogó tekintetre az alvás az egyik legjobb módszer, ám Larion Oscar sminkmester megosztott még pár praktikus fortélyt a Life.hu-val. 

Aludj, amennyit csak tudsz!

A legtermészetesebb módja, hogy friss legyen a tekinteted, a sok alvás. Ha erre nincs mód, akkor próbáld ki a koffeintartalmú, hűsítő szemkörnyékápolókat - reggel ilyennel ébreszd a szem környékét. Ha nincs kéznél a termék, akkor 2 darab lehűtött evőkanál is megteszi: tedd fél percre a szemedre és máris friss lesz a tekinteted. A műkönny is sokat segít, ha kicsit véreresek a szemeid.

Forrás: Thinkstock
Life.hu tipp

Takács Nóra, a Life.hu szépségszakértője az uborkára és a zöld teára esküszik. Hogy miért? ITT elárulta!

Sminkfortélyokkal az üdítő megjelenésért

Korrektorral tüntesd el a fáradtság jeleit! Formázd meg, élénkítsd a szemöldöködet, ez nyíltabbá teszi a szemet és elvonja a figyelmet a fáradtságról. Highlighterrel frissítsd a szemzugot, szemöldököt és az arccsontot - alaposan masszírozd össze a bőrszíneddel, hogy még természetesebb legyen, és lágyan idomuljon a bőrszínedhez. Ezután fesd ki szempilláidat és már kész is vagy!

Forrás: Thinkstock
Life.hu tipp

Dús vagy hajszálvékony? Tudd meg, milyen szemöldök illik hozzád - kattints IDE!

Tedd ragyogóvá a bőrödet!

A következő lehetőség, ha egy BB krémmel egységesíted a bőrszínedet, az ilyen bőrszín ugyanis önmagában frissességet kölcsönöz viselőjének. Ezután húzz egy szép tusvonalat, majd alul-felül fesd ki a szempilláidat. Ártatatlan és tiszta lesz tőle a tekinteted.

Forrás: giphy.com
Life.hu tipp

Tényleg lehet szempillaspirállal tusvonalat húzni? Takács Nóra letesztelte - íme az eredmény!

Vigyél bézs színt a szemhéjra!

Ha egy picit több időd jut a napi készülődésben magadra, akkor bátran használj szemhéjkrémet vagy szemhéjpúdert. Bézs színnel fesd be a mozgó szemhéj egészét, majd egy középbarna színnel élénkítsd a mélyítővonalad. A vízvonaladat bőrszínű szemceruzával húzd ki, ez ugyanis optikailag nagyítja a tekintetet. A szemfestést egy ívelő, szétválasztó, barna vagy fekete szempillaspirállal koronázd meg. Ragyogj csak természetesen!

Forrás: Thinkstock