Az önként vállalt magányosság színe – Enteriőrök szürkében

film Szürke 50 enteriőr Valentin-nap szürke mozi A szürke ötven árnyalata szín lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szürke ötven árnyalata című film hazai premierjét várva megnéztük, milyen lehet az élet az elhatárolódás, az egyedüllét és a titkolózás vágyára utaló színben. Azaz Christian Grey módra.

Aki ezt a színt részesíti előnyben, nem akar feltűnést kelteni, de magáról azt gondolja, hogy más, mint a többi ember. Titokban vágyik az elismerésre, tapasztaltnak érzi magát. Semlegességet, hivatalos távolságtartást is mutat. A szürke a hamu és a köd színe, ezáltal a szomorúság, a melankólia, az unalom, a fásultság, az egyhangúság jelképe is. A keresztény szimbolikában a test halálát és a lélek halhatatlanságát jelképezi. Ebben az értelemben vált az egyházi közösségek, a rendek megkülönböztető színévé. A szürke szín inspirálja az alkotó szellemű embereket. Habár a szürke színű térség monoton hatású is lehet, ezért a semleges felületek jó hátteret biztosítanak azoknak a tárgyaknak, amelyeket szeretnénk kihangsúlyozni.

Íme, néhány inspiráló enteriőr:

/1502/Sz_rk2015213101718

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.