Autóhitelét nyolc éve nyögi, az új otthonára felvett kölcsönt végtörlesztette: Görbe Nóra lakása odalett, meleg víz nélkül kezdenek új életet.

Idegileg totál kikészültem” – ismerte el Görbe Nóra, aki a napokban autóhitele miatt írta ki magából kétségbeesését a Facebookon. „Két hitelt vettünk fel, 2007-ben és 2008-ban" – mesélte a Borsnak. "Egy szabad felhasználásút és egy autókölcsönt. Persze mindkettőt svájci frank alapon. Az előbbiből szerettük volna leendő otthonunkat felújítani, de a válság mindent meghiúsított. Hiába fizettük a megemelt törlesztőket, a tartozás csak nőtt. Csak végtörlesztéssel tudtunk kiszállni a lakásból, de az odalett. Az autó nyolc éve van meg, ötvenezer helyett ma már százat kell fizetnünk, még két éven át.”

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Görbe Nóra és családja ráadásul a költözést így sem kerülhette el, hiszen a hitelt erre a célra vették fel, így azonban – anyagilag szinte kisemmizve – egy felújításra váró épületbe kellett bebútorozniuk. „Igaz, hogy a házon sok munka van, de a kertnek már most tud örülni a család. Egy százéves kocsiszínben terveztük az életünket, amit felújítunk és otthonossá teszünk. Nagy kihívás volt ez számunkra, egy kreatív feladat. Most, hogy költöznünk kell, már tudjuk, a felújítás csak önerőből, kétkezi munkával valósulhat meg. Le sincs vakolva, meleg víz egyelőre nincs is benne.”

A színésznő a férjével a napokban kezdi meg új életét az évekkel ezelőtt megálmodott új, de ma még komfort nélküli otthonában.