Erről beszél most a fél világ: Adam Levine ikonikussá vált meztelenkedése mintájára vetkőzött a transznemű Aydian Dowling az FTM hasábjain.

2011-ben történt, hogy Adam Levine a brit Cosmopolitan hasábjain vetkőzött totál meztelenre, férfiasságát pedig akkori barátnőjével, Anne Vyalitsynával takartatta ki. A hatalmas visszhangot keltő kép egy prosztata- és hererák veszélyeire felhívó kampány részeként kavarta fel akkor az állóvizet.

Jobb oldalon Adam Levine a brit Cosmopolitan-ben, bal oldalon Aydian Bowling az FTM magazinban
Forrás: FTM Magazine, Cosmopolitan UK

Hasonló célok és koncepció mentén született meg az FTM magazin fotója, amely már megjelenése óta hatalmas visszhangot váltott ki. A képen a 27 éves transznemű modell, Aydian Dowling szerepel egy szál semmiben, intim testrészeit pedig a Maroon 5 frontemberéhez hasonlóan egy női kéz, esetében felesége, Jenilee takarja el gondosan.

A Ben Riggot által lőtt képek, amelyek célja a figyelemfelhívás a transzneműek helyzetére, szinte felrobbantották az internetet. „Közel egyhangú támogatást kaptunk mindenkitől érte és a törekvésünkért, hogy felhívjuk a figyelmet a nőből férfivá vált transzneműekre" – mondta az FTM alapítója és igazgatója, Jason Robert Ballard a The Huffington Postnak a fotóról, amely a szórakoztatáson túl a transznemű emberekről kialakult képet szeretné megváltoztatni.