Akármennyire is imádjuk a sötét körmöket, tavasszal azért mi is valami világosabbra, valami színesebbre vágyunk, hogy legalább ezzel is feldobjuk a mindennapokat. 2015 tavaszán a nyers színek, különösen a nude hódítanak a körmökön, de lássuk, mi van még a palettán!

Nude körmök mindenütt

Egy mindenhez passzoló nude lakkal idén biztosan nem lőhetsz mellé - árulta el Esztergályos Viktória műkörmös. ,,A nude, a bézs és a halványrózsaszín a természetes, minimalista körmök megtestesítői, melyek soha nem mennek ki a divatból, most is hódítani fognak. Sőt az egyszínű, illetve a színátmenetes fehér is része az idei tavaszi/nyári trendnek" - vallja a szakértő.

1. Tom Ford 2. Manhattan 3. Essence 4. Catrice 5. Opi 6. Miss Sporty 7. Chanel 8. Estée Lauder 9. Guerlain 10. L'Oréal

Jöjjenek a színek!

Szerencsére az ütősebb színek szerelmeseinek sem kell aggódniuk, a lazacszín például nagyon népszerű lesz. ,,Az élénkebb, feltűnőbb árnyalatok közül az örökké divatos pirosakon és rózsaszínen kívül a korall szín hódít, csupán a bőrtónusunknak megfelelő árnyalatot kell kiválasztanunk" - árulta el Viki.

1. Chanel 2. Opi 3. Estée Lauder 4. Mac 5. L'Oéral 6. Tom Ford 7. Lancome

Valami metálfény, valami csillogás

Csillogó körmök csakis alkalmakra, szilveszterre? Ezt most felejtsd el! ,,Sikkes és elegáns választás a csillogó vagy a metálfényű körömlakk, mely a lehető legtökéletesebb azoknak, akik szeretnek a figyelem középpontjában állni. Az ezüstre festett körömvég szintúgy az idei trend részét képezi."

1. L'Oréal 2. Mac Cinderella 3. Opi 4. L'Oréal 5. Mac 6. Moyra 7. Essence 8. Catrice

 Ha a sötétebb tónusokat kedveled

Válassz kéket, zöldet, de sötét árnyalatban. ,,Az idei tavasz nem csak a világos és babás tónusok rajongóinak kedvez. Sötét és izgalmas kékek, zöldek, sőt akár a fekete (akár klasszikusan fehérrel kombinálva) is rendkívül divatosnak számít majd."

1. L'Oréal 2. Moyra 3. MAC Bao Bao Wan 4. Catrice 5. Essence 6. Opi

 Ha valami extrémre vágysz

Akkor egy-egy szín helyett válassz valami modern technikát. Ezeket ugyan gyakorolni kell, de ha van időd a körmöddel bíbelődni, imádni fogod a végeredményt! ,,2015 tavaszi-nyári szezonjának egyik legizgalmasabb trendje a Negative-Space Manicure, azaz 'negatív tér manikűr'. Ennek a lényege abban rejlik, hogy a lakkozás során egy-egy tetszőleges méretű körömterület - pl. félhold, csík, kör vagy egyéb minta - kimarad. Idén tavasszal reneszánszukat élik majd a geometriai minták és a csíkok, melyek elkészítéséhez csupán vékony hegyű díszítőecsetre (és egy adag türelemre) lesz szükség.

Forrás: Instagram/whanails

 A gyöngyök és egyéb 3D-s díszek is előtérbe kerülnek, melyek közül az extrémebb méretűek ugyan nem igazán valók hétköznapi viseletre, de az apróbbak is rendkívül csinosak, és nem mellesleg hordhatóbbak is.

Forrás: Instagram/whanails

Több szín egy körmön belül? Abszolút! Random módon elhelyzett tónusok az energikus és vibráló hatásért. Végül kétségkívül a legmeglepőbb és valószínűleg legmegosztóbb stílus a 'kopott manikűr', ám nem egy divatbemutatón tűntek már fel a félig-meddig lemosott lakkozások. Emellett a márványos hatású körmök is virágkorukat élik."

Forrás: Instagram/whanails

 

 

Milyen legyen a körmöm formája?

A körmök méretét és formáját tekintve a rövidebb és enyhén lekerekített szélű a legdivatosabb, ugyanakkor még a kicsit hosszabb, mandula fazon is népszerűnek számít.