Az egyik fehér, a másik fekete – Íme, a világ legkülönlegesebb ikerpárja

Forrás: Northfoto -
különleges testvér vörös gének kevert fehér bőr sötét eltérés fekete ikerpár kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hófehér bőrű és vörös hajú Lucy és sötét bőrű és fekete hajú Maria Aylmer nem is különbözhetne jobban egymástól, mégis ikrek.

Lucy és Maria testvérek. Méghozzá ikrek. A két lány azonban nem is különbözhetne egymástól jobban: míg a kissé visszahúzódó, művészeti tanulmányokat folytató tanuló Lucy halvány bőrű és vöröses-szőke, egyenes hajú, addig a jogot hallgató Mariának sötét bőre és göndör, fekete haja van.

Forrás: Northfoto

A nem mindennapi ikerpár egy kevert kapcsolatból született: édesanyjuk, a most 47 éves Donna félig jamaicai származású, míg édesapjuk, Vince fehérbőrű. A szülők nem sokkal lányaik születése után elváltak.

Hogy lehetséges ez?

Lucy és Maria nem egypetéjű ikrek, így különböző géneket örököltek. Édesanyjuk, Donna félig jamaicai származású, így ő egyaránt hordozza a fehér és a fekete géneket. Az afro-karibi származású emberek általában európai DNS-sel is rendelkeznek az évszázadokkal ezelőtti rabszolga-kereskedelem esetei miatt. Ez pedig tovább növeli az esélyét annak, hogy továbbadják a fehér bőrszínért felelős génjeiket. Nem ők az egyedüliek: Candice és Aleisha esetétide kattintva olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.