A hófehér bőrű és vörös hajú Lucy és sötét bőrű és fekete hajú Maria Aylmer nem is különbözhetne jobban egymástól, mégis ikrek.

Lucy és Maria testvérek. Méghozzá ikrek. A két lány azonban nem is különbözhetne egymástól jobban: míg a kissé visszahúzódó, művészeti tanulmányokat folytató tanuló Lucy halvány bőrű és vöröses-szőke, egyenes hajú, addig a jogot hallgató Mariának sötét bőre és göndör, fekete haja van.

Forrás: Northfoto

A nem mindennapi ikerpár egy kevert kapcsolatból született: édesanyjuk, a most 47 éves Donna félig jamaicai származású, míg édesapjuk, Vince fehérbőrű. A szülők nem sokkal lányaik születése után elváltak.

Hogy lehetséges ez?
Lucy és Maria nem egypetéjű ikrek, így különböző géneket örököltek. Édesanyjuk, Donna félig jamaicai származású, így ő egyaránt hordozza a fehér és a fekete géneket. Az afro-karibi származású emberek általában európai DNS-sel is rendelkeznek az évszázadokkal ezelőtti rabszolga-kereskedelem esetei miatt. Ez pedig tovább növeli az esélyét annak, hogy továbbadják a fehér bőrszínért felelős génjeiket. Nem ők az egyedüliek: Candice és Aleisha esetétide kattintva olvashatod.

„Senki nem hiszi el, hogy ikrek vagyunk. Még ha ugyanazt a ruhát is vesszük fel, akkor sem nézünk ki testvéreknek, nemhogy ikreknek. A barátaink arra kértek minket, mutassuk meg az anyakönyvi kivonatunkat" – mesélte Lucy, aki szerint természetük is nagyon eltér egymástól: míg Maria szívesen járt el otthonról, addig ikertestvére inkább a négy fal között ült. „Maria imádja mondani a főiskolás barátainak, hogy van egy fehér ikertestvére – én pedig nagyon büszke vagyok rá, hogy van egy fekete ikrem."