Nincs klasszikusabb szemfestési technika a cicaszemnél, ám minden szezonban másként készül a trendi szemsmink. Hogy milyen a tökéletes cicaszem 2015 tavaszán? Larion Oscar sminkmester, a Jónő Team oszlopos tagja elárulja. 

Vitathatatlan tény, hogy a tus az időtlen szépség egyik kelléke. A tekintet lehet vele kifinomultan elegáns, absztrakt, ártatlan, érzékien szexi, színes, de akár vadmacska is. Már az ókori Egyiptomban használták a khol festéket. A tus iránti szenvedély múlhatatlan, nem csoda, hogy évről évre újragondolva találkozunk vele. Íme, az új technikák egyenesen a kifutóról.

A tus újratöltve

Különleges hatást érhetsz el, ha a szemhéj közepétől kifelé vastagodó tusvonalat alakítasz ki. Ennek a megvalósításához a legideálisabbak a krémtusok, ezektől nagyon kifejező lesz a szem. 

Forrás: style.com

A láthatatlan tusvonal 

Alul, felül, egészen közel húzd meg a szempillatőnél, majd satírozd el. A legkönnyebben szemceruzával érheted el a hatást!

Forrás: style.com

Az új vadmacska 

Határozott és szexi. A szemzugtól kezdd a tusvonal kialakítását, majd kifelé vastagodó ívelt és túlhúzott legyen a befejezés. Ennek kialakításához a legjobb, ha egy stabil tűhegyű tust választasz.

Forrás: style.com

A sejtelmesen titokzatos

Alul, felül, egészen közel a szempillatőhöz keretezd körbe a szemedet. A szem külső sarkánál ívelten kösd össze a külső ívet, majd hangsúlyozd a vízvonaladat is. Ehhez a legjobb választás a krémtus.

Forrás: style.com

Urban style 

Lehet geometrikus vagy akár absztrakt is a tusvonalad. Egy stabil hegyű tust válassz ennek kialakításához. A szem külső sarkától húzz kifelé egy tetszőleges vonalat - akkor lesz hangsúlyos, ha éles szögben zárod, mintha csak félkész lenne.

Forrás: style.com
1. MAC 5700 forint 2. Estée Lauder 25 dollár 3. Astor 4. KIKO 8,90 euró 5. Avon 999 forint 6. L'Oréal 3499 forint 7. Catrice 949 forint