Bükfürdő és varázslatos vonzáskörzete a tökéletes úti cél tavaszra

Forrás: www.termalfurdo.hu -
programok tavasz Bükfürdő kikapcsolódás kirándulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már annyira vágyunk a szabadba, hogy szinte másra sem tudunk gondolni, mint hogy eltöltsünk egy csodás hosszú hétvégét vagy akár heteket is egy gyönyörű helyen, ami feltölt, ellazít, kikapcsol. Idén tavasszal a nyugat-dunántúli régió lesz az egyik nagy sláger, így csokorba szedtük, miért is érdemes odalátogatni.

Bükfürdő

Ha csodálatos fürdőélményre vágysz, válaszd a csodatevő bükfürdői termálvizeket, amelyek mindegyike gyógyvízminősítéssel rendelkezik. Itt gyógymasszázsokkal, hidroterápiás kezelésekkel, elektroterápiákkal, lézer- és ultrahangterápiával, gyógytornákkal, testpakolásokkal, kényeztető, relax- és kombinált masszázsokkal várják az odaérkező pihenni vágyókat.

Forrás: www.termalfurdo.hu

Gyógyulás mesterfokon:

A vizekben megtalálható nátrium-klorid gyulladáscsökkentő hatású, a kálcium és a fluor a csontok anyagecseréjében játszik fontos szerepet, a magnézium az izomműködésre hat pozitívan, a szén-dioxid pedig a keringést javítja. Bükfürdő vize gyógyírt jelenthet szinte valamennyi mozgásszervi betegségre, hatékonyan alkalmazható meszesedés, porckopás, csontritkulás, lumbágó, krónikus izületi gyulladás, köszvény, lágyrész-reumatizmus, ortopédiai és idegsebészeti műtétek utáni rehabilitáció, krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladások, krónikus gyomorhurut, fekélybetegség, emésztési zavarok esetén is.

Ha pedig kilubickoltad magad, érdemes szétnézni a városban is, ugyanis tavaszal számtalan érdekes programot kínálnak a családoknak. Aki április végén érkezik Bükfürdőre, az a májusfa felállításának is tanúja lehet, májusban pedig még színesebb a kínálat: rögtön a Majálissal indul a hónap, ahol a Unique együttes teszi még izgalmasabbá a programot. De lesz még futónap, egészségnap, isteni borvacsora Dúzsi Tamással és számtalan gyermekprogram is tavasszal.

Gyenesdiás

A kicsit távolabb, a Balaton mellett található Gyenesdiást szintén nem érdemes kihagyni a nyugat-dunántúli körutazásból. Ha tavasszal is szeretnél természetközelben maradni, a Keszthelyi-hegység és a szívében található Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja igazán neked való. A környék tökéletes színtere lehet családi és baráti biciklitúráknak, az utóbbi időben ugyanis számtalan kerékpáros turisztikai fejlesztés valósult meg a térségben.

Forrás: www.gyenesdias.hu

Ha Gyenesdiáson jársz, semmiképpen se hagyd ki a Festetics Imre Állatparkot, amely 4,2 hektáron terül el, és bemutatja a napjainkban már ritkaságszámba menő magyar háziállatfajtákat, valamint a különféle vadfajokat. Gímszarvast, őzet, de még dámvadat is láthatsz a sűrű bokrok között. A mellette található Természet Háza Látogatóközpont is mindennap várja az ide látogató természetbarátokat.

A Nyugat-Balaton egyik legszebben kialakított piactere áprilistól szeptember végéig minden hétvégén tematikus és családbarát programokkal, széleskörű termelői és halkínálattal várja a finomságokra, egészséges ételekre és jó hangulatra áhítozó vendégeket.

Piacozásra fel!

Májustól tematikus vásárok várnak a gyenesdiási piacon: lesz többek között gombavásár, ahol gombaszakértővel válogathatsz a gombák közül, de ellátogathatsz még antik vásárra és nézelődhetsz isteni olajok, tavaszi saláták között.

Hévíz

A Balaton és a vidéke egy örök csoda. Korábbi cikkünkben, amelyben érdekes programokat, kirándulási és pihenési lehetőségeket ajánlottunk erre a környékre, említést tettünk a közeli Hévízről is. A gyógytó ugyanis több mint négyhektáros kiterjedésével Európa legnagyobb gyógyító erejű, meleg vizű tava, amely az esztendő minden napján várja látogatóit, és amit nem érdemes kihagyni, ha erre jársz.

Forrás: www.heviz.hu

Hévíz lágy hullámai a fürdőzőkre, betegekre nyugtatólag, pihentetőleg hatnak, a víz egyedi összetételének köszönhetően pedig (egyszerre tartalmaz szénsavas és kénes anyagokat, de gazdag kalciumban és magnéziumban is, valamint hidrogén-karbonát-tartalma mellett kismértékben a radon is megtalálható benne) számos mozgásszervi panasz kezelésére alkalmas.

A programszervezők egészen augusztus végéig zenés, táncos szórakoztatással, termelői piaccal, kenutúrával (a Hévíz-patakon), divatbemutatóval, kézműves foglalkozásokkal, szervezett kerékpártúrákkal, operettelőadásokkal és folklórprogramokkal dobják fel a nyarat, hogy az is megtalálhassa a neki való szórakozási formát, aki esetleg nem a tó miatt érkezik a városba.

Most is ott a Balaton:

Ki mondta, hogy attól, hogy még nem ért ide a nyár, és néha még hűvös szelek járnak, le kell mondanod a vízi élményekről? Miért gondolod, hogy júniusig kellene várnod arra, hogy újra lemehess a Balatonra? Hol van az leírva, hogy tavasszal nem csobbanhatsz bele egy tóba, vagy épp nem próbálhatod ki az evezést? Nos, sehol. És ezt a Balaton is pontosan tudja. Tálcán kínálja szebbnél szebb tájait, hegyes-völgyes túraútvonalait, kanyargó kerékpárútjait, családbarát élményközpontjait, interaktív múzeumait, wellness-szállóit és borbirtokait. Mindehhez pedig segítségül hívja a környező tavakat, csatornákat és fürdőket. A Balatoni térségről, és kikapcsolódási lehetőségeiről itt írtunk korábban.
Elképesztően lefogyott Erdélyi Mónikahttp://www.life.hu/ez-zsir/20150402-erdelyi-monika-lefogyott.htmlMeglepő változáson ment keresztül a Mónika show egykori műsorvezetője, aki dögösebb, mint valaha.Ez Zsír!OrigoSzülés után ismét remek formában van Kovács Katalinhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150326-szules-utan-ismet-remek-formaban-van-kovacs-kati-olimpiai-bajnok-kajakos.htmlA háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin tavaly nyáron adott életet kislányának, mostanra pedig már majdnem visszanyerte a versenysúlyát. Hogy mi a titka? Nekünk elmesélte!Ez Zsír!--Óvd a gerincedet - fontosabb, mint gondolnád!http://www.life.hu/ez-zsir/20150326-tippek-a-gerinc-izmok-derek-porckorong-egeszsegenek-megorzesere.htmlAz egész napos ülés, a mozgásszegény életmód vagy a rosszul megválasztott sport hamar érezteti a hatását, sokszor komoly gerincproblémák formájában. A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád, bizonyos mozgásokkal ugyanis mindez elkerülhető. Összegyűjtöttünk néhány hatásos edzésformát, amiket érdemes rendszeresen végezni.Ez Zsír!ThinkstockŐ aztán bevállalós! Eszméletlenül szexi fotókon pózol a magyar fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150401-o-aztan-bevallalos-eszmeletlenul-szexi-fotokon-pozol-a-magyar-fitneszmodell-csorgo-adrienn.htmlA fitneszmodelleket sokszor éri olyan kritika, hogy a testük túl férfias, izmos, szálkás. Csörgő Adri WBPF fitnesz világbajnok azonban erre most rácáfol: a róla készült legfrissebb fotókon egyszerűen szupernőies. Ez Zsír!OrigoMi történhetett? Csontsoványra fogyott az Amerikai pite sztárja, Tara Reidhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150331-tara-reid-az-amerikai-pite-sztarja-csontsovanyan-kaptak-lencsevegre-miami-tengerpartjanal.htmlBorzasztóan soványan kapták lencsevégre Miami tengerpartján a bikiniben flangáló a színésznőt.Ez Zsír!--Helló, Mark Wahlberg dagadó karizmai! http://www.life.hu/ez-zsir/20150330-mark-wahlberg-izmosra-gyurta-magat.htmlMark Wahlberg eddig sem nézett ki rosszul, de most aztán igazán atomszexire gyúrta magát. Izompacsirtaként sétált az utcán - megvillantva bicepszét. Ez Zsír!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.