Ő aztán stílusikon volt a javából – Marilyn Monroe több mint fél évszázaddal a halála után is méltán híres a szépségéről. Van mit tanulni tőle minden nőnek – lássuk, melyek voltak a díva titkos szépségtrükkjei!

A csábítás fegyvere: a piros rúzs

Monroe kisasszony hidrogénszőke hajához mindig pirosra festette ajkait, ez a duó pedig a mai napig megállja a helyét. A színésznő rúzsa mindig tökéletes volt, ezt pedig úgy érte el, hogy öt különböző színből keverte ki a tökéletes árnyalatot. A sötétebb pirosat vitte fel az ajka sarkaiba, a világosabb árnyalatot a száj közepére. Hogy még csábítóbb legyen az összhatás, szájfénnyel koronázta meg a végeredményt. És persze még egy dolog, ami elengedhetetlen a tökéletes ajkakhoz: Marilyn szinte mindig mosolygott, nevetett, jókedvű volt, ami csábítóbb, mint bármilyen smink.

Forrás: Northfoto

Tökéletes pillák, szexi cicaszem

1999-ben a Christie aukciósház 1 millió dollárért árverezte el a sztár sminkszettjét. Ebben benne volt Marilyn legtöbb kedvenc sminkszere, többek között egy szett műszempilla is. A díva többnyire egy fél sor szempillát használt a külső szemzugban – a szemformájához ez nagyon passzolt, ettől lett még látványosabb, igézőbb a szeme. Ami nem meglepő, hiszen Marilyn nem az erőteljes szemfestésre, hanem a csábos pillákra és a cicaszemre esküdött. Mindig volt nála barna és fekete szemceruza, ezekkel húzta ki a szemét egészen a szemzugtól kezdve olyan pontosan, amennyire csak lehetett. Fültisztító pálcika is volt a neszesszerben, ez arra kellett, hogy kicsit korrigálni tudja a tusvonalat. 

Life.hu tipp
Korábban úgy gondoltunk a műszempillára, mint abszolút mesterkélt sminkelemre, ami ráadásul kényelmetlen is. Ám a legújabb technikák erre rácáfolnak: egy szépen felépített pillasor teljesen természetes hatást kelt, a viselőjének olyan, mintha ott sem lenne, ráadásul éveket fiatalít. Két magyar szempillamágust kérdeztünk trendekről, technikákról és tévhitekről.
Forrás: YouTube

 Visszafogott színek a szemhéjon

Ez a sminktrükk ma is abszolút megállja a helyét, hiszen az élénk rúzs, a hangsúlyos pillák és a tusvonal mellé már felesleges sok színt beépíteni a sminkbe. A szemhéjra Marilynnél mindössze egy leheletnyi krémes, fehér szemhéjpúder került, a mélyítővonalba pedig egy kevés barnás, néha pedig ezüstöskék árnyalat, amit ügyesen összedolgozott a világos színnel. Az összhatás abszolút természetes lett, amit a tusvonal koronázott meg. Az arcpír sem volt feltűnő színű: Marilyn általában egy kevés korall vagy rózsaszínű arcpirosítóval tette természetesen üdévé a megjelenését. 

Ragyogó arcbőr mindenekelőtt

Marilyn nagyon odafigyelt bőre tökéletes szépségére, nagy kedvence volt a vazelin. Mindig ezt vitte fel alapozás előtt, ettől ugyanis a bőre ragyogóan fénylő lett, és nagyon üde, így a kamerák előtt is jól mutatott. 

Life.hu tipp

Korábban összeszedtünk 20 olyan helyzetet a szépségápolásban, amikor érdemes kipróbálni a vazelint. Ezekért kattints IDE!

Forrás: Thinkstock

Találd meg az illatodat!

Egyszer megkérdezték Monroe-t, mit visel az ágyban, mire ő rávágta, hogy öt csepp Chanel No. 5 parfümöt. Sőt, állítólag a fürdővizébe is mindig tett belőle egy keveset. Ehhez persze az kell, hogy megtaláljuk A TÖKÉLETES parfümöt. Ennek az az egyik trükkje, hogy kipróbálsz néhány illatot, és ami a legjobban tetszik, magadra fújod, majd fél órát megpróbálod "viselni". Sokszor ugyanis beleesünk abba a hibába, hogy megszeretünk egy illatot, de magunkon már egyszerűen nem tudjuk elviselni. Ha viszont még 30 perc után is jól érzed magad az illatfelhőben, akkor itt a vége – meglelted az igazit!

Sztárok, akik Marilynhez akarnak hasonlítani

A világ szemében talán örökre a földkerekség egyik legtitokzatosabb nője marad Marilyn Monroe. Így nem csodálkozhatunk azon, hogy a mai napig számos híresség igyekszik ihletet meríteni a végzet asszonyának utánozhatatlan stílusából, ami néhányuknak nagyon jól sikerült –ITT korábban megmutattuk, mennyire!