Seperc alatt nemcsak világhírű énekesnő lett Rita Orából, de a divatvilág is a lábai előtt hever. Tudj meg minél többet napjaink egyik legmenőbb, mindössze 24 éves ikonjáról!

1. Bár angol énekesnőként tartják számon, nem Angliában született. Rita eredeti neve Rita Sahatçiu Ora, és Rita Hayworth után kapta a nevét. Koszovóban látta meg a napvilágot, koszovói-albán szülők gyermekeként. 1 éves volt, amikor Angliába költöztek, és a menő Portobello Road-on éltek. 

/1504/Rita_2015420164228

2. Rita a híres Sylvia Young Theatre School-ban tanult Marylebone-ban, Londonban. Saját bevallása szerint nem tartozott az engedelmes diákok közé, sosem kedvelte, ha meg akarták szabni, mit tehet és mit nem. Az iskola diákja volt még többek között Amy Winehouse és Nicholas Hoult is. 

3. 16 évesen indulni akart az Eurovíziós Dalfesztiválon, és szerepelt is a válogatókon. Az énekesnő a Your Country Needs You! című dalt adta elő Andrew Lloyd Webber előtt, majd Oleta Adams' Get Here If You Can című dalát énekelte, ám ekkor történhetett valami, mert Rita azt sem várta meg, mit mond az egyébként lenyűgözött zsűri az előadásáról. Pedig Ritát akarták indítani az Egyesült Királyság képviseletében, ám ő visszalépett. Később azt nyilatkozta, örül, hogy kimaradt az életéből ez a verseny, egyszerűen túl sok lett volna neki. 

4. Bár az elmúlt 2-3 évben lett világszerte ismert, Rita 2007-ben már Craig Daviddel dolgozott együtt Craig 2007-es, Awkward című lemezén, egy évvel később pedig a Where's Your Love? című albumon. 

5. 2009-ben már azzal a JayZ-vel írt alá szerződést, aki felfuttatta többek között Rihannát is. Állítólag a megbeszélésük után 48 órával már Ritával megkötötték a szerződést. Az első közös project azonban nem egy lemez volt: Rita szerepelt a Roc Nation + Skullcandy fejhallgatók reklámjában.

Forrás: Instagram/ritaora

 6. Míg mások örülnek, ha hosszú évek után világsztárokkal duettezhetnek, Rita első saját albumán már számtalan hírességgel dolgozott együtt: will.i.am, Drake, Chase The-Dream, Ester Dean, Stargate és Kanye West is közreműködött az Ora című lemezen. 

7. Imádja Beyoncét, többször nevezte már mentorának az énekesnőt. Mellette Gwen Stefani, Aaliyah, India Arie, Christina Aguilera, Madonna, Tina Turner, Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, Etta James, Celine Dion, Bruce Springsteen, David Bowie, és Sade szerepelnek Rita kedvenceinek a listáján. Rihannával azonban nincsenek túl jóban: a világsztár először azt nehezményezte, hogy Rita az ő stílusát másolja mindenben, a dalok, amelyeket eredetileg neki szántak, Ritánál landolnak, és állítólag Rita ellopta Riri egyik filmszerepét is. Cicaharc...

8. Ritára fénysebességgel felfigyeltek a világmárkák is: Ő volt többet között a Superga, a DKNY, Rimmel, az Adidas, Roberto Cavalli, és Madonna Madonna Material Girl kollekciójának az arca.

Forrás: Models.com/Adidas

 9. Rita színészi babérokra tör: 2013-ban játszott a 90210-ben, a Halálos Iramban 6. részében, idén pedig őt láthattuk A szürke 50 árnyalatában Christian Grey testvéreként. 

10. Számos világsztárral hozta össze a sors: járt Rob Kardashiannal, ám ezt meg is bánta: Kim Kardashian testvére ugyanis azt terjeszette Ritáról a szakításuk után, hogy a művésznő legalább 20 férfivel megcsalta őt, és azt is, hogy állítólag Rita Rob gyermekét várta. Az éneksnő, még mielőtt bármelyikőjük is híres lett volna, járt Bruno Marssal is, ám ők a szakítás óta is jó barátok a mai napig. Több, mint 1 évig volt együtt a szexi Calvin Harrisdj-vel, akiről ITT mutattunk már nagyon szexi fotót is, a legutóbbi hírek szerint most Tommy Hilfiger rapper fiával, Ricky-vel jár. 

Calvin Harris és Rita OraForrás: AFP/Andrew Cowie