Több okunk is van, amiért a Titanic egykori hősszerelmesét, Leonardo DiCapriót imádhatjuk! Először is – bár az évek felette is elteltek – Leo sármosságán az idő mit sem csorbított, páratlan játékának köszönhetően pedig korunk egyik legtehetségesebb filmszínészét tisztelhetjük benne. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban, sok hollywoodi sztárral ellentétben, DiCapriót nem csak a saját jóléte és boldogsága érdekli, a Wall Street farkasa ugyanis a környezetvédelem igazi élharcosa! Legújabb húzásával ismét a Föld terheinek mérséklésén munkálkodik.

Leonardo DiCaprio évek óta pénzt és időt nem sajnálva küzd a világ jobbá tételért: ENSZ békekövetként harcol a klímaváltozás ellen, 1998-ban pedig egy alapítványt is létrehozott azzal a céllal, hogy megismertesse az emberekkel a vadállatok utolsó érintetlen élőhelyeit, és elősegítse a harmonikus kapcsolat kialakítását a természet és az emberiség között.

Forrás: AFP, http://delos.com

A legújabb terve egy környezetbarát ökohotel felépítése - nem máshol, mint saját magánszigetén.
A Belize partjainál található Blackadore Caye elnevezésű szigetet a színész még 2005-ben, 1 750 000 dollárért vásárolta meg. Nem csoda, hogy a sztár első látásra beleszeretett a lélegzetelállító környezetbe, a szigeten ugyanis körülbelül 200 különböző orchideafaj él, és itt található a világ második legnagyobb korallzátonya is.

Forrás: McLennan Design

A 104 holdnyi, jelenleg még lakatlan területet hamarosan egy modern luxusüdülő fogja díszíteni, a szállodához pedig számos környezetbarát extra is jár: mesterséges zátonyokat hoznak létre, ahol a tengeri halak búvóhelyre lelhetnek, tengerifüvet termesztenek, hogy az itt élő lamantinoknak biztosítsák a táplálékukat, és egyenként 5-15 millió dollár közötti értékben magánházakat is ki fognak alakítani.

Forrás: McLennan Design

DiCaprio reméli, hogy az ingatlankomplexum hasznára fog válni a területnek, sőt akár az egész bolygónak is. Hogy biztosra menjen, egy csapat kutatót, mérnököt és tájépítészt bízott meg azzal a feladattal, hogy nyomon kövessék, miként befolyásolja majd környezetét az üdülőhely.
Egy biztos, mi drukkolunk neki!