Mialatt Vilmos herceg Kínában teljesítette királyi kötelességét, fia, György herceg a földrajzi ismereteit igyekezett kamatoztatni: apukája keresésére indult a kínai szekrénybe.

Ez már túl cuki ahhoz, hogy igaz legyen! Bár a mindössze 20 hónapos György herceg már körbeutazta a Földet, mielőtt beszélni tudott volna, a kis trónörökösnek még van mit tanulnia a világról.

Forrás: AFP/John Stillwell

Legalábbis erről árulkodik az az anekdota, amelyet maga Katalin hercegnő mesélt el Claudia Gordon luxusutazási tanácsadónak, akinek egy londoni hotel ünnepségén volt szerencséje beszélgetni a második gyermekét váró hercegnővel.

„Megkérdeztem tőle, hogy várja-e már a kis herceget avagy hercegnőt György herceg. Ezután elmesélte, hogy amikor a kis György megtudta, hogy Vilmos herceg Kínában jár, odament, kinyitotta a kínai szekrényüket, majd azt mondta: Apa nincs itt" – mondta el a US Magazine-nak Gordon, aki szerint ezután Katalin viccesen megjegyezte, hogy még van hová fejleszteniük fiuk földrajztudását.

Trónok harca a brit uralkodóházban?
Laza lesz és lázadó? Netán elnyomott, meghunyászkodó? Vagy egy elkényeztetett ficsúr? És vajon letaszítja-e a trónról testvérét, György herceget Katalin és Vilmos második gyermeke? A teljes cikkért kattints ide!