Te is vágynál hatalmas őzikeszemekre, csábító cicaszemre, de úgy érzed, túl aprók a szemeid egy ütős sminkhez? Larion Oscar sminkmester most mutat néhány trükköt, amelyekkel látványosabb tekintetet varázsolhatsz magadnak - pillanatok alatt. 

Bézs szemhéjpúder - az adu ász

Az egyik legegyszerűbb módja, ha törtfehér vagy fehér szemceruzával kontúrozod alul-felül a vízvonaladat. Könnyed és tiszta tekintetet érhetsz el pillanatok alatt. Önmagában is nagyobbnak tűnik a szem, ha egy bézs szemhéjpúderrel árnyékolod a mozgó szemhéjat, és hozzá meghúzod a tusvonalat. A tusvonalat csak az első pillától az utolsóig húzd ki.

Forrás: Thinkstock

Szépen szedett szemöldök

A szemöldök is hozzájárul a szem optikai nagyításához: amennyiben szépen szedett, érdemes élénkíteni a színét, és száliránynak megfelelően kifésülni a végén. Highlighttal emeld ki a szemzugot, és tegyél egy keveset a szemöldökcsontra is!

Látványos pillák

A tiszta tekintethez és az optikailag nagyobbnak tűnő szem kialakításhoz elegendő egy természetes hatású szempillaspirál, amivel alul-felül fesd ki a szempilláidat!

Okosan a tusvonallal!

Nagyíthatod a szemet úgy is, ha egy világos szemhéjpúderrel adsz egy alapot a szemhéjnak, majd a mélyítő vonalat hangsúlyozod két árnyalattal mélyebb barnával, és egy kifelé ívelő vastagabb tusvonalat húzol. Az alsó szempillatőbe grafitfekete szemhéjpúdert satírozz. Még nagyobbnak tűnhet a tekintet, ha az arccsontra highlightot teszel. A szempillákat ívelő szempillaspirállal fesd ki.

Forrás: Thinkstock

Üde szín a szemzugba

Friss színekkel is hangsúlyosabbá teheted a tekintetedet. Ebben az esetben a szemzugba vigyél fel highlightot, majd rózsaszínnel folytasd a festést. A szem külső sarkához narancsos árnyalatot satírozz a mélyítő vonal irányába. Kifelé vastagodó, íves tusvonallal kontrasztosítsd a színeket a még üdébb hatás eléréséhez. Az alsó szempillatőhöz finoman csempészd be a rózsaszínt, a szempilláidat azonban csak fent fesd ki!

Nagyítsd a szemed füstös sminkkel!

Lehet füstös tekintettel is nagyítani a szemet. Világosítsd ki a szemzugot. Alapozd le gazdagon a szemhéjat a kagylóhéj árnyalatával a mélyítő vonalig. Majd egy fekete szemceruzával mélyítsd a szempillatövet, ezután finoman satírozd el a ceruza széleit. Középbarna szemhéjpúderrel a szem külső szélétől befelé satírozd a színt, végül egy kis feketével mélyítsd a szempillatövet alul-felül. A vízvonalat húzd ki törtfehér ceruzával. Szempilláidat alul-felül fesd ki dúsító szempillaspirállal!