Kínos szemfestés, rémisztő ajkak - A Met-gálák legdurvább sminkbakijai

MET gála smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már csak néhány nap van a New York-i Metropolitan Múzeum gálájáig, ami minden évben az egyik legnagyobb volumenű vörös szőnyeges esemény - a Metre ugyanis sokkal különlegesebb ruhákat és sminkeket választanak a hírességek, mint mondjuk az Oscarra. Reméljük, idén sem lesz ez másként, nosztalgiázásképp pedig Larion Oscar sminkmester elárulja, kik követtek el kisebb és nagyobb sminkbakikat az utóbbi években. 

Joan Smalls tavaly látványos bakit követett el: stílusos bézs ruhájához a haját féloldalas fonással fűszerezte, olyan volt, mint egy ártatlan kislány, de sikerült mindent elrontania. Mit sem ért a tökéletes alapozás, a szépen ívelt szemöldök és a szemfestés a számomra indokolatlan lila ajakrúzzsal...

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Donatella Versace-nak irigylésre méltó az alakja, fenséges volt a ruha, amit viselt, de ijesztő volt tejfehér bőréhez, hirtelenszőke hajához a túl erős feketével körbekontúrozott füstös szem. Hiányoltam továbbá a szemöldök-élénkítést, így az összkép még drámaibb lett. Egy füstös barna smink pici feketével kontrasztosítva elegánsabb lett volna, sőt, lágyabbá tette volna a designer vonásait.

Forrás: Northfoto

Dree Hemingway pasztellsárga, mélyen dekoltált ruhája nagyon izgalmas volt, de érdemes alaposan megnézni, mekkora szarvashibát vétett, már ami a sminkjét illeti. Rózsaszínes, világos bőrét nyaktól lefelé szabadon hagyta, arcára pedig napcsípte meleg tónusú, barackos árnyalatot vitt fel, átmenet nélkül. Így azonban nagyon szembetűnő a bőrszínkülönbség. Szemfestése minimál, szépen kidolgozott. A barackos árnyalatú arcszínhez akár jó is lett volna az ajakrúzs választása, ha nem látnám az eredeti bőrszínét nyaktól lefelé. Így azonban azt mondom, előnyösebb lett volna egy mályvás árnyalatú ajakrúzs, akkor talán nem lett volna ennyire ciki a végeredmény.

Forrás: AFP/Larry Busacca

Anne Hathaway tökéletes testére pazar ruhát választott, ami kiemelte szépségét. Szépen szedett szemöldök, ízléses szemárnyékolás, érzéki alapozás - minden szuper, de előnyösebb lett volna, ha ajakrúzsának színe harmonizál a ruhája színmélységével.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Jessica Pare 2013-ban épp úgy festett, mintha farsangi bálba készült volna, de előtte beugrott a Met-gálára. Az izgalmas kobaltkék ruha nagyon jó választás volt, és az összkép is jó lett volna, ha JLO-tól ellesi a füstös szemfestés titkát. Előnyösebb lett volna, ha az árnyékolást a mélyítővonalig viszi fel, és nem keretezi vele a szemét, így azonban olyan lett a végeredmény, mintha álarcban lenne.

Forrás: Northfoto

Ginnifer Goodwin 2 éve igencsak gótikusra vette a figurát. Nem volt rossz az arany-fekete szett, de a szögletes dekoltázs az amúgy is szögletes arcformához túl sok, ám ő ezt még megspékelte egy punkos, hangsúlyos, roppant drámai szemfestéssel. Személyisége teljesen eltűnt a maszk alatt. Egy szofisztikáltabb smink sokkal előnyösebb lett volna!

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

January Jones is nagyot hibázott 2010-ben. Kezdjük ott, hogy a tavasz típus színei a meleg árnyalatok, éppen ezért tökéletes alak ide vagy oda, a hideg, pink-fekete, barokkos ruha nagyon előnytelen volt a színésznőn. Sminkje szépen kidolgozott, és minden nagyszerű lett volna, ha a füstös hatás csak a szeme körvonaláig megy, és nem tolja túl egészen a hajtövéig. Valamint ha már ezt az előnytelen pinket választotta, legalább a szín a sminkjében is visszaköszönhetett volna - akkor nem élne külön életet a feje a testétől.

Forrás: AFP/Larry Busacca

Kristen Stewart, a vámpírkirálylány 2013-ban legalább hű volt önmagához, még ha nagyon rosszul is áll neki a végeredmény. A borvörös ruha csipkéje némi kellemet varázsolt Kristen férfias megjelenéséhez. Szemsminkjében visszaköszön a borvörös árnyalat némi fekete kontrasztosítással, a végeredmény tényleg nagyon szépen kidolgozott. Ám csak bevállalósoknak tudom ajánlani ezt a kombinációt, mert kissé gyulladt hatásúvá varázsolja a sok vörös árnyalat a szemet.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Hófehér szegecsekkel kivert blézerrel, kék melírcsíkokkal a hajában, hmmm...Lily Collins újraértelmezte a neopunk műfaját - egy vad, csajos buliban még rendben is lett volna a dolog, de a Met- gálán kiverte a biztosítékot ez a stílustalanság. A sminkjéről nem is beszélve! A fehér alapszín mellé egy világosbarna kontúrt választott, ami a szem külső szélénél háromszöget zár. A szemöldök ívesen közelít a szemzughoz, így bezárta a tekintetét. Igyekeztem szétszedni a szettjét, és külön-külön összeilleszteni ezzel a gyermeki firkarajznak tűnő sminkkel, de úgy sem passzolt a dolog. Sebaj, néha Lily is hibázhat...

Forrás: Northfoto

Igenis létezik tökéletes szemceruza! Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan válaszd kihttp://www.life.hu/trend/20150421-tokeletes-szemceruza-larion-oscar-tippjei-hogyan-hasznald.htmlSzemceruzája mindenkinek van, de csak nagyon kevesen tudják megfelelően használni. Larion Oscar sminkmestert faggatjuk arról, hogyan tanuljuk meg mi is seperc alatt a szemceruza trükkjeit.Trend--A hét sminkbakiját követte el Jennifer Lopezhttp://www.life.hu/trend/20140503-jennifer-lopez-sminkbakija-az-iheartradio-awards-dijatado-galan.htmlFura dolog az, hogy amíg a zöld színű ajkakon nem akadunk ki, addig egy füstös szemsminkre tátott szájjal csodálkozunk rá, annyira elrontotta az illető.Trend--Sminkelj magadnak nagyobb, látványosabb szemet! http://www.life.hu/trend/20150416-larion-oscar-sminkmester-elarulja-hogyan-sminkelj-magadnak-nagyobb-szemet.htmlTe is vágynál hatalmas őzikeszemekre, csábító cicaszemre, de úgy érzed, túl aprók a szemeid egy ütős sminkhez? Larion Oscar sminkmester most mutat néhány trükköt, amelyekkel látványosabb tekintetet varázsolhatsz magadnak - pillanatok alatt. TrendThinkstockSzabó Zsófi smink nélküli fotón pózolthttp://www.life.hu/trend/20150310-szabo-zsofi-szineszno-az-rtl-klub-musorvezetoje-smink-nelkuli-foton-pozolt.htmlA színésznő festék nélkül is gyönyörű és smink híján pontosan olyan, mint egy ártatlan kislány.TrendOrigoAz arc éke a tökéletes szemöldök - Larion Oscar sminkmester tippjei 2015 tavaszárahttp://www.life.hu/trend/20150323-a-tokeletes-szemoldok-2015-tavaszan-larion-oscar-sminkmester-tippjei.htmlA legszebb sminket is tönkreteheti egy előnytelenre szedett, nem megfelelően ápolt szemöldök. Larion Oscar sminkmester elárulta nekünk, milyen is a tökéletes szemöldök idén tavasszal. Trend--Sminkelj úgy, mint Rita Ora!http://www.life.hu/trend/20150407-smink-es-divat-sminkelj-ugy-mint-rita-ora.htmlRita Ora fénysebességgel lett stílusikon, ám nemcsak az öltözködés terén érdemes általa inspirálódni: a sminkekben is imád kísérletezni, követi a trendeket, de nem veti meg a klasszikus technikákat sem. Lesd el a trükkjeit - Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan!Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.