Május az év egyik leggyönyörűbb hónapja: most még nincs olyan meleg, hogy ne legyen kedved még sminkelni sem, így itt a lehetőség, hogy új dolgokat is kipróbálj a palettáról. Larion Oscar sminkmester most bemutatja kedvenc májusi szépségtrükkjét!

Lehetsz keleti szépség vagy divatmániás, sikkes, de akár vadmacska is, egy merész tusvonallal egyedivé varázsolhatod megjelenésedet! Írd át a szabályokat, lépj ki a komfortzónádból, és nem fogod megbánni!

Így kezdd el!

A tusvonalat elkészítheted dörzsálló vagy vízálló szemceruzákkal, valamint éjfekete krémtussal is. Arra figyelj csak, hogy tökéletesen matt legyen a szemhéjad, bármelyik tusvariációt is válaszd.

1. Keleti szépség, 2. Divatmániás, 3. Sikkes, 4. VadmacskaForrás: Instagram/ourfacemakeup

1. A keleti szépség

A szemzug ívét nyújtsd meg, kifelé elkeskenyítve alakítsd ki. Majd követve a szem alsó ívét, a külső sarokhoz érve kösd össze a felső szemhéj tövével, majd elvékonyítva húzd a szemhéj közepéig szép átmenettel. Ezután a külső ívet nyújtsd meg, elvékonyítva a szemöldökhöz közelítve. A szempillákat érdemes csak fent hangsúlyozni.

2. A divatmániás 

A felső szemhéjon kezd a legelső szempillától a tusvonal kialakítását. Kifelé vastagítva kövesd a szemhéjad ívét, majd a szem külső sarkához érve, húzd túl a szemöldök irányába laposan. Alul szintén a legelső szempillától kezd a tusvonalat. Kifelé vastagítva párhuzamos legyen a felső ívével, de a vége rövidebb legyen, mint a felsőé. A szempillákat alul-felül is festheted, a végeredmény nagyon izgalmas lesz!

3. A sikkes  

A szemzugtól kifelé haladva, fokozatosan vastagítva húzd túl ívesen a tusvonalat, majd a külső ívtől húzd a mélyítővonal irányába szép, elkeskenyülő átmenettel. A szempillákat fent kifelé ívelve fesd ki, alul pedig a szem közepétől kifelé.

4. A vadmacska 

A szemzugtól kezdve kövesd a szem ívét, az egész mozgószemhéjat befestve a mélyítővonalig teljesen satírozd be. A külső széléhez érve enyhén húzd túl, elvékonyítva a farkincáját. A szempillákat alul-felül festheted dúsító szempillaspirállal, hogy még kifejezőbb legyen a tekinteted.