Azt már tudjuk, hogyan lehet percek alatt keskenyből dús, csókos ajkat varázsolni, most azonban Larion Oscar sminkmester azt mutatja meg, mivel érdemes rúzsoznod, ha ajkaid hasonlóak Angelina Joliéhoz. 

Dús ajkak? Etalon: Angelina Jolie

Ha telt ajkakról esik szó, mint a csábítás második legfontosabb "kelléke", gondolom sokaknak jut eszébe Angelina Jolie érzékien túlfűtött ajka. Az a szenvedélyesség, bujaság, amit egy dús ajak képvisel, sok férfi és nő álma. Ha már szóba hoztam a sztárt, érdemes megfigyelni, hogyan is készíti el sminkjeit.

Forrás: AFP

Tanuld meg a legfontosabb szabályt!

Íratlan szabály, hogy ha a szemfestés erős, akkor az ajak visszafogottabb, és fordítva. De ettől még nem kell lemondani a színekről és az ajakrúzsok adta lehetőségekről, sőt. Ha szeretnéd tompítani ajkaid teltségét, alapozáskor tegyél egy kevés alapozót az ajkaidra, majd ujjaddal szépen masszírozd be vékonyan. Ezt követően nude, azaz természetes árnyalatú ajakrúzzsal fesd ki ajkaidat.

A nude ajak mindig nyerő

Másik lehetőség, ha matt ajakrúzsokat használsz a természetes árnyalatoktól egészen a középtónusokig. Ha még látványosabban szeretnéd kicsinyíteni ajkaidat, akkor tegyél rá egy kis alapozót vagy korrektort, ujjaddal oszlasd el, hogy szép vékonyan fedje. Válassz kedvedre egy sötét árnyalatú ajakrúzst és egy hozzá harmonizáló ajakkontúr-ceruzát. Az ajkaid belső kontúrját húzd meg a ceruzával, majd satírozd be az ajak egészét, ezután töltsd fel a rúzzsal.

Forrás: YouTube

Próbáld ki a fordított ombre ajakfestést!

Tetszőlegesen választhatsz egy világosabb és egy 2-3 árnyalattal sötétebb, de színekben harmonizáló rúzsszínt. Tedd fel először az ajak egészére a világosabb színt, ezután a sötétebb árnyalatot ecset segítségével tedd az ajak közepére, a belső felére, alul-felül úgy, hogy szép átmenetet képezzen a két szín találkozása. Erre célszerű matt textúrát választani. Ha visszafogottabb ajkakat szeretnél, kerüld a gyöngyházfényű, fényes textúrákat, valamint a szájfényeket. A legtermészetesebb hatást akkor éred el, ha egy ajakbalzsammal illeted ajkadat.

Oscar extra tippje

Ha természetes színnel ékesített ajakról beszélünk, nagyon fontos tudni, hogy ajkunkban nincs pigment, ezért védeni kell a kiszáradástól. Igyál bőséges mennyiségű folyadékot, hisz az ajakszárazságnak oka lehet a külső-belső vízhiány. A nyelvet tartsd a helyén, ne nyálazd az ajkakat, hisz a nyálban emésztést elősegítő enzimek vannak savas kémhatással, ami ha érintkezésbe lép a levegővel, természeténél fogva kiszárítja az ajkakat. Védd ajkaidat fényvédőt, E-vitamint, ápoló anyagokat tartalmazó ajakbalzsamokkal! Arra is figyelj, hogy a telt ajkak érzékenyebbek. Ne rágd a szád szélét, máshogy vezesd le belső feszültségedet! Ne tépd le az ajak finom bőrét, ha pedig az ajkad cserepes, akkor nincs megfelelően ápolva. Radírozd le hetente, hisz csak az ápolt ajkakon mutat jól a rúzs és a szájfény!