Szextippek a fogantatáshoz – avagy jókor jó pózban

Forrás: Thinkstock -
fogantatás családalapítás gyermeknemzés Libero2015 szextipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnél biztosra menni? A Life.hu most segít abban, mikor, hogyan és milyen intenzitással csábítsd el a párod, hogy megfoganjon életetek értelme, közös gyermeketek.

Sok pár hónapokig, sőt évekig vár arra a pillanatra, hogy a terhességi teszt pozitív vonalkája jelezze, hamarosan kopogtat a gólya. Számtalan praktika létezik, amellyel kiszámíthatod, mikor a legalkalmasabb összebújni ahhoz, hogy sikerüljön a fogantatás. A trükkök, tippek közül kiválasztottuk azokat, amelyekkel te is bátran kísérletezhetsz. Azonban ne feledd, a spontán és laza szeretkezés legyen a cél, és ne az lebegjen a szemed előtt, hogy ez csupán a gyermeknemzésről szól, mert akkor a görcs miatt az egész tervetek dugába dőlhet.

Forrás: Thinkstock

A peteérés pontosítása

Amikor annak idején az egészségügyi szakközépiskola első nőgyógyászati óráján ültem, tátott szájjal hallgattam a nőgyógyász tanár úr hosszú fejtegetését arról, hogy egy menstruációs ciklus alatt egyetlen nap van, amikor biztos a siker, mégpedig a menstruációt követő 14. nap. Oké, gondoltam, de mi van akkor, ha valakinek nem 28 napos a ciklusa, ha stressz, fogyás vagy betegség miatt felborul a hormonrendszer? Azóta biztos vagyok benne, hogy kevés olyan nő van, akinek a 14. nap legendája sikert garantált. Ezért jobb, ha biztosra mész, ma már számtalan praktikát bevethetsz, hogy pontosítsd a saját ovulációd idejét. A legegyszerűbb vizsgálati módszer, ha figyeled a hüvelyváladékot, mert amikor a fogantatásra alkalmas az időpont – hogy megvédje a spermákat a hüvely savas hatásától – leginkább a tojásfehérjéhez hasonlít. A drogériákban, gyógyszertárakban lehet kapni olyan ovulációs teszteket, amelyek segítenek abban, hogy jól időzíts, amikor párod az ágyba csalod.

Szextippek fogantatáshoz

A függőleges, ülő vagy álló pozíció a gravitáció miatt megnehezítik a spermák bejutását a hüvely mélyére, ezért részesítsd előnyben azokat a helyzeteket, ahol a férfi van felül. Általában a misszionárius pózt javasolják úgy, hogy a nő a feneke alá egy párnát helyezzen. Természetesen más pozitúrák is számításba jöhetnek, például a kanálpóz, amikor a nő az oldalán fekszik, a férfi szorosan mögötte és együtt ringatóznak, vagy a kutyapóz, amikor mindketten térdelnek, és a férfi van felül. Mindenképpen olyan testhelyzeteket válasszatok, amelyekben az oldott hangulat és az ellazult állapot garantált, mert ez szükséges ahhoz, hogy a tökéletes pillanat bekövetkezzen. Hidd el, nem a nyakatekert pózoktól és segédeszközöktől lesz biztosabb a gyermeknemzés, de ha úgy gondoljátok, ezeket is kipróbálnátok, mert a „kisbabáért mindent", akkor nyugodtan kísérletezgessetek. Fontos, hogy a szerelmi légyott után pihenj hanyatt fekve 10-15 percet, mert ezzel biztosítod a spermiumok célba érését.

Forrás: Thinkstock

Tippek, amik még segíthetnek

  • A párod meleg fürdő helyett a zuhanyzást válassza, mert a forró fürdő egy hétre is hatástalaníthatja a spermiumokat.
  • Ne használj antihisztamin-tartalmú orrcseppeket, mert ezek a hüvely nyákjára is hatással lehetnek, és gátolják a teherbe esést.
  • Pároddal 3 naponta bújjatok össze, mert a túl sok szex nehezíti a teherbeesést.
  • Egyél sok narancsot, igyál reggelente egy nagy pohár narancslevet, mert ebben a gyümölcsben sok folsav van, ami elengedhetetlen a magzat egészséges fejlődéséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.