Hosszú hétvége és rossz idő - nem épp ideális párosítás. Ha már így esett – és esik is ez a fránya eső –, próbáld meg a legjobbat kihozni a szabadnapokból. Ebben szeretnénk most neked segíteni, összeállítottuk hát a Life.hu top 5 listáját a szerintünk legkedvesebb és leghangulatosabb családi filmekből. 

A muzsika hangja

Tudjuk, a musical elég megosztó műfaj, van, aki szereti, van, aki utálja. Ha nem is rajongsz túlságosan a zenés-táncos filmekért, A muzsika hangja egy olyan klasszikus, amit neked sem érdemes kihagynod. A gyerekek pedig garantáltan imádni fogják!

A sztori: A fiatal és életvidám lány, Maria (Julie Andrews) apácának készül, hamar rádöbben azonban arra, hogy ez az élet nem neki való. Elszegődik hát a szigorú Von Trapp százados (Christopher Plummer) gyermekei mellé nevelőnőnek. Maria megdöbben azon, hogy a százados mennyire túlfegyelmezi a gyerekeit, ezért úgy dönt, hogy a mogorva Von Trapp szigorú rendszabályait felrúgva megtanítja a gyerekeket énekelni és táncolni. A százados otthonát hamarosan vidám énekkar hangja tölti meg, a komoly apa legnagyobb megrökönyödésére.

Nanny McPhee – A varázsdada

Ismét egy nevelőnő, A muzsika hangja Mariájával ellentétben azonban Nanny McPhee külseje már kevésbé megkapó, sőt. A kezdetben ijesztő külsejű és gonosznak vélt dadát a film végére természetesen az összes gyermek a szívébe zárja,és nem lepődnénk meg, ha a te csemetéiddel sem lenne másképp.

A sztori: Amikor a külsőleg igen csúf Nanny McPhee nevelőnőként felbukkan a Brown-házban, a hét gyerek, akik alig egy esztendeje veszítették el édesanyjukat, azonnal ellenséget, sőt egyenesen boszorkányt lát benne. Ám hiába próbálkoznak borsot törni az orra alá, hogy ugyanúgy elűzzék őt is, mint azt tették az előző tizenhét dada esetében, a különös nevelőnő varázserejével szemben tehetetlenek. Szépen lassan pedig minden kezd megváltozni, és a házban egyszer csak minden úgy történik, ahogy azt Nanny McPhee szeretné.

Hook

Egy örök klasszikus, egy örök klasszikus főszereplésével. Ki ne hallott volna már Pán Péterről, a repülő kisfiúról, aki nem akar felnőni? Nos, a Steven Spielberg rendezésében és a nemrég elhunyt Robin Williams főszereplésével készült film kicsit eltér az eredeti mű cselekményétől, és inkább azt mutatja be, milyen, ha az ember elfelejti gyermekénjét. A Life.hu szerkesztőségénél ez a film a favorit, ha eddig nem látták a lurkók, mindenképpen érdemes egy közös családi mozidélután alkalmával megnézni.

A sztori: Pán Péter (Robin Williams) felnőtt, és repülni is elfelejtett. Peter Banningként sikeres ügyvédi karriert futott be, mindent elért az életében, mindene megvan, New Yorkban él családjával, ennek ellenére nem boldog. Egy napon ősi ellensége, Hook, a gonosz kalózkapitány (Dustin Hoffman) elrabolja gyermekeit, ekkor döbben rá, hogy ő valójában az a fiú, aki réges-régen Seholsziget egei felett repdesett, hogy felvidítsa szomorú barátait. Az elveszett fiúk és Giling-galang visszavárja a mesék földjére, hiszen a vidámság és a játékok mellett komoly feladat vár rá, neki kell legyőznie a kampókezű Hookot és kiszabadítania gyermekeit. 

Demóna

Az Angelina Jolie főszereplésével készült Demóna nem a cuki animációs kategória, viszont remek családi film lett belőle. A Demóna az 1959-es Disney-klasszikust, a Csipkerózsikát dolgozza fel azzal a különséggel, hogy itt nem Csipkerózsika – vagyis Auróra – áll a történet középpontjában, a sztori egyértelműen a gonosz tündérről, Demónáról szól.

A sztori: Demóna, a fiatal lány (Angelina Jolie) idilli körülmények közt nevelkedett egy békés erdei királyságban, egy nap azonban egy hadsereg szállja meg a környéket megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna bátran kiáll a népért, és a királyság legelhivatottabb védelmezője lesz. Nem sokkal később viszont a szívének legkedvesebb ember elárulja, amely hatására addig tiszta szíve kővé változik.  

Sherlock Holmes nevében

Végül, de nem utolsósorban egy díjnyertes magyar filmet szeretnénk a figyelmedbe ajánlani. A Sherlock Holmes nevében ugyanis 2013-ban nyerte el a Stockholmi Filmfesztiválon a legjobb ifjúsági film díját. A film egy vidéki kisvárosban játszódik, és két Sherlock Holmes-rajongó kiskamasz a főhőse.

A sztori: A két Sherlock Holmes-rajongó kiskamasz egymást Holmesnak és Watsonnak szólítják, történetük egy vidéki kisvárosban játszódik, ahol furcsa dolgok történnek, amiből a felnőttek semmit nem vesznek észre. Gyerekek tűnnek el, akik pár nap után látszólag sértetlenül előkerülnek, valójában azonban egyik sem ugyanaz már, mint korábban volt.