Középkorú nő megosztaná... Hasonlóan kezdődhetett az a hirdetés is, amelyet egy 48 éves asszony, Yet Wha tette közzé a ToyBoyWarehouse.com nevezetű – kimondottan idősebb hölgyek és fiatalabb férfiak számára létrehozott – társkereső oldalon. A keresése sikerrel járt, megismerkedett ugyanis a 28 éves Jamesszel, akivel azóta is harmonikus kapcsolatban élnek. Házasság, gyerekek, boldog élet, míg meg nem halnak? Működhet egy kapcsolat ekkora korkülönbséggel? 

Forrás: Twitter/Yet Wha Lam

James története

Egy sor sikertelen próbálkozás és jó néhány exbarátnő után a 28 éves James Sutherland elkeseredésében már majdnem végleg lemondott a szerelemről. Hiába kereste a tökéletes barátnőt, a korabeli lányokkal egyszerűen nem értette meg magát, minden egyes kapcsolatának szakítás lett a vége. A sok csalódás után hirtelen ötlettől vezérelve kitágította látókörét: a hasonló korú, fiatal lányok helyett az érett, idősebb asszonyokat célozta meg. 

Ahogy azt a Daily Mailnek nyilatkozta, már egészen fiatalkora óta vonzották az idősebb nők, de próbálkozni sosem mert náluk. "Igazából már tizenéves koromban is tetszettek a nálam jó tíz évvel idősebb asszonyok, Ulrika Johnsonért és Demi Moore-ért egyenesen rajongtam. Egy érett nőnek egészen más a felfogása, mindig élveztem a velük való társalgást, beszélgethetek velük álmokról, ambíciókról. Mikor a saját korombeli lányokkal randiztam, szinte mindig csak a szex volt a téma, nekem ez kevés" - mesélte.

James tehát elszánta magát: eldöntötte, hogy ő bizony randizni fog egy cougarral, vagy ahogy itthon mondjuk: pumával. A fiú célirányosan kezdett neki a keresésnek rögtön regisztrált a ToyBoyWarehouse nevezetű online társkereső oldalra. A regisztrációt néhány forró kaland és egy hosszú távú kapcsolat is követte, mielőtt 2012-ben találkozott Yettel.

Forrás: AFP/Rich Schmitt
Ragadozó dívák, akik fiatal fiúkkal táplálkoznak

Aniston, Moore, Stone, Carey és Bullock. Hogy mi a közös bennük? Gyönyörűek, magabiztosak, középkorúak, és ha olyanjuk volt, hogy fiatalabb pasira vágytak, megszerezték maguknak. Korábbi cikkünkben öt vérbeli pumát mutattunk be.

Yet története

A 48 éves Yet Wha – ha mondhatunk ilyet – már egy igazi, tapasztalt "puma" volt, amikor megismerkedett Jamesszel. "Imádom azt a bizsergést, ami akkor fog el, ha érzem, hogy megtetszem egy fiatalabb férfinak. Legbelül én még mindig 20 éves vagyok, nekem természetes, hogy fiatal fiúkkal létesítsek kapcsolatot" – magyarázta az asszony, és azt is hozzá tette, hogy - Jamesszel ellentétben - ő már jó ideje, több éve online kereste randipartnereit.
Így történhetett meg, hogy a két magányos társkereső 2012 novemberében megismerkedett egymással.
Forrás: Twitter/Yet Wha Lam

Együtt, boldogan

Az első személyes találkozásukat e-mailek sokasága előzte meg - elmondásuk szerint már a leveleken keresztül is izzott köztük a levegő, nagyon élvezték ezt az időszakot. A találkozásra egy hónappal az első e-mail elküldése után került sor, és James szavaival élve varázslatos volt. "Két elképesztő napot töltöttünk együtt. Sokat sétáltunk kéz a kézben a tengerparton, esténként pedig összebújva kuporodtunk a tévé elé" - mesélte. Innentől kezdve minden hétvégét együtt töltöttek, kapcsolatuk pedig egyre csak erősödött. 

Szerelmük elején a fiút barátai gyakran ugratták választása miatt - nem tudták elképzelni, hogy valóban komoly kapcsolat alakulhat ki két ember között ekkora korkülönbséggel. Mostanra azonban a családja és ismerősei is elfogadták, hiszen úgy tűnik, Yet valóban boldoggá teszi Jamest.

Két évvel a találkozásuk után a szerelmesek eljegyezték egymást, ma már az esküvőjüket tervezgetik. Néha egymással is viccelődnek a nagy korkülönbségen és az abból fakadó különböző érdeklődési körükön, de mint mondják, az évek egyáltalán nem számítanak a kapcsolatukban, szeretik egymást, csak ez a lényeg.

Valóban ennyire egyszerű lenne a történet? 

Forrás: Twitter/Yet Wha Lam

Együtt, boldogan?

Amikor az ember szerelembe esik, nincsenek határok, nincsenek akadályok. Az érzelmek forrnak, a szenvedély lángol, a kapcsolatok kezdeti időszakában a felek váltig állítják: megtalálták az igazit, akivel egész életüket le tudnák élni. Aztán az évek múlásával mindez kissé megfakul, nem úgy lángol már a tűz, a hétköznapok gondja-baja a legtökéletesebben induló kapcsolatokat is megtépázhatja. Pláne, ha abban a tökéletes kapcsolatban a két fél között egy generációs szakadék is tátong. 

A nem mindennapi történet elolvasásakor az ember fejében akaratlanul is előítéletek sokasága fogalmazódik meg. Aki még nem élt hasonló kapcsolatban, a legtöbbször elképzelni sem tudja – és el sem hiszi –, hogy ekkora korkülönbséggel komoly, tartós kapcsolatot lehet kialakítani és fenntartani. Megkérdeztük hát a Life.hu szakértőjét, Deáki Tímea párterapeutát, vajon mennyi valóságtartalma van a sztereotípiáknak.

Deák Tímea szakértő
Deáki Tímea párterapeuta szerint
"Minden ember más, így az igényeik is azok. Tény, hogy nem  általános, hogy ilyen nagy korkülönbségű emberek alkotnak boldog párt, de igenis működhet a dolog. A »hétköznapi« ember - szigorúan idézőjelben - azt gondolná, hogy a nagy korkülönbség egyúttal az igények és a szokások markáns különbözőségét is jelenti. Amiben lássuk be, van is valami, de ez olyan dolog, amit ezek az emberek nagyon jól viselnek. Számos pszichológiai oka is lehet annak, hogy a fiatalabb az idősebbhez és az idősebb a fiatalabbhoz vonzódik. A gyermekkori megélések,a meglévő szokások, az énképünk mind befolyásolhatják ezt az igényt. A tény: alapvetően működhet, sőt, tartós is lehet egy ilyen kapcsolat. A tartósság azon is múlik, hogy kellően elkötelezett-e a szerelmük, és kiállja-e a környezet rendszeres kételkedését a koruk miatt. Az amúgy sem könnyű kapcsolati létben ez egy olyan negatív tényező, ami önmagában képes megmérgezni egy kapcsolatot."

Hogy szerelmük kiállja-e a próbát? Majd az idő eldönti. Az viszont tény, hogy ma már nem beszélhetünk igazán ideális korkülönbségről egy kapcsolatban. Az átlagéletkor kitolódásával a fiatalkor is kitolódott - egy negyvenévest is bátran mondhatunk még mindig fiatalnak. Így nézve pedig talán már nem is olyan furcsa, ha egy 20 éves férfinak 40 vagy akár 50 éves barátnője van.