Imádjuk az élénk színeket, de nincs nyár fehér nélkül. Keverheted más színekkel, kombinálhatod önmagával, a lényeg, hogy viseld! Felejtsd el a feketét, legalább erre a néhány hónapra, és dobd fel a ruhatáradat néhány szuper fehér holmival!

Alapdarab nyárra: egy jól szabott fehér nadrág

Sokan azért nem hordják ezt a színt, mert "kövérít", Szemes Nóra személyi stylist azonban ezt cáfolja. ,,Nagyon sokan félnek a fehér nadrágtól, pedig nem kéne: a sötét alsók tényleg slankítanak, egy jól szabott, világos nadrág azonban nagyon csinos tud lenni. Amire azonban oda kell figyelni, az a fazon, az árnyalat, az anyagválasztás. Igenis 46-48-as méretben is lehet fehér nadrágot viselni, csak arra kell figyelni, hogy olyan anyaga legyen, ami tart, ami összefogja a testet" - mondja Nóra. ,,Ha túl merev az anyag, az optikailag tényleg nagyít, ha túl vékony, akkor minden centi narancsbőr meglátszik. Próbáljuk kiválasztani a testalkathoz legjobban passzoló fazont: egy nőies körte, homokóra alkatnak például érdemes magasabb derekú nadrágokkal, szoknyákkal próbálkoznia."

Forrás: Thinkstock

Kinek áll jól a fehér?

Nóra elárulta, a tél típusú nőkhöz passzol leginkább a hófehér, de semmi vész: egy fehér nadrággal, szoknyával bárki próbálkozhat. ,,Itt is fontos, hogy törtfehérről, hófehérről vagy piszkosfehérről beszélünk. Minden színtípushoz más illik, ha azonban fehérbe öltözünk, és egy nagy, színes statement nyaklánccal dobjuk fel a szettet, akkor igazából mindenkinek jól áll ez a szín. Sőt egy fehér nadrág sokkal több mindenkinek áll jól, mint egy fehér blúz, az ugyanis messze van az arctól, nem fog sápasztani bennünket."

Fehéret fehérrel, és még mivel?

A fehér istenien mutat csauszínnel, illetve más, kontrasztos árnyalatokkal. Önmagával is működik, ám ezzel könnyű hibázni. ,,Tipikus hiba, hogy valaki tetőtől talpig fehérbe öltözik, és keveri az árnyalatokat: egyszerre visel mondjuk sárgás, törtfehéret a szürkésfehérrel és a hófehérrel - ennek azonban sosincs jó vége. Nehéz úgy felöltözni tetőtől talpig fehérbe, hogy az tökéletes legyen, ha viszont sikerül, az istenien néz ki. A cipő, az öv, a táska is nagyon fontos, ezekkel is számoljunk. Indulás előtt nézzük meg magunkat természetes fénynél, az is sokat segít. És még egy dolog: ha van egy hófehér kosztümöd, és csak az egyik részét tisztíttatod, akkor egy idő után teljesen más lesz a két ruhadarab árnyalata."

Mutatjuk is, mikkel érdemes kombinálnod a fehéret:

Csauszínnel szuperstílusos

1. Stradivarius, 2. Opi, 3. Mango 3595 forint, 4. Massimo Dutti 34 995 forint, 5. Zara 22 995 forint

Tengerészkékkel klasszikus nyári viselet

1. Nanushka 50 000 forint, 2. NON+, 3. L'Oréal, 4. H and M 3990 forint, 5. REKAVAGO 34 990 forint

Elegánsan, arannyal

1. ASOS 54 font, 2. Swarovski 40 900 forint, 3. F and F 9200 forint, 4. Guess 160 euró, 5. Estée Lauder 36 dollár

Nyáron nagyon ütős: fehér + türkiz

1. Mango 13 995 forint, 2. Opi, 3. H and M 5990 forint, 4. Oysho 6995 forint, 5. F and F 5900 forint, 6. Calzedonia 22 500 forint