Kis fehér ruha - A nyár kedvencét a sztárok is imádják

fashion week ruha Nyár Fehér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
862 millió forint! A múlt hónapban ennyiért kelt el a világ leghíresebb kis fehér ruhája, amit Marilyn Monroe viselt a Hétévi várakozás című filmben. A kis fehér ruha idén máshol is nagy figyelmet kapott. A 2011-es nyár egyik kulcsdarabját a vörös szőnyegen megforduló hírességek is feltűnő gyakorisággal viselték, és mindannyian mesésen festettek benne. De mi is a kis fehér ruha titka?

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Ha az alapruhatár darabjait kellene felsorolni, akkor a kis fekete ruha valószínűleg mindenkinek eszébe jutna, de a kis fehér ruhával már hadilábon állnának sokan. Szinte halljuk a kifogásokat. "Nem elég univerzális." "Nem elég elegáns." "Túl feltűnő." "Nem slankít annyira." Pedig egy jól megválasztott, jól szabott, jó anyagból készült kis fehér ruha megfelelő körítéssel a nyári Balaton-parti bóklászástól kezdve, a különböző fesztiválokon, randevún vagy egyszerű hétköznapon át, az elegáns összejövetelekig mindenhol bevethető.

Tipp! Amy Winehouse élete képekben! Nézd meg képgalériánkat!





Eva Longoria: AFP
Eva Longoria: AFP

A Dolce & Gabbana 2011-es tavaszi kifutóját ellepték a hófehér ruhák, de a magyar tervezők sem idegenkednek tőle. Az Es-tu Un Ange? tervezőjét a naiv parasztromantika ihlette meg, a tavaszi-nyári kollekció nagyobb része húzásokkal alakított, hófehér pamutruhákból állt. Könnyed darabokra bukkantunk Nanushkánál és a Nubunál is, amelyek a lezser, városi vonalat képviselik. Ha Tóth Bori hófehér, különleges szabású kis fehér ruhájához hasonlót választunk, bármelyik elegáns eseményen megállnánk a helyünket. Emma Watsont követve mi is fémesen csillogó cipővel tettük teljessé a szettet, amely visszaköszön a nyaklánc (a színésznőnél a nyak- és a vállkidolgozás) csillogásában.

Emma Watson, AFP
Emma Watson, AFP

Tipp! Kutyafejű nővel reklámoznak! Nézd meg képgalériánkat!






Blake Lively: AFP
Blake Lively: AFP

A fehér csipkeruha nemcsak romantikus, hanem dögös is lehet. Egy fekete öv már önmagában is megborítja a bájos összhatást, de egy karakteres táska és a kiegészítőnek is tekinthető sötétbordó körmök - ahogy Lucy Liunál láttuk - tovább erősítik az ambivalenciát. A fehér ruha - hacsak nem olyan színű, mint a bőrünk, vagy nem sápaszt túlságosan - mindig adu ász lehet. A fehér ruhában barnábbnak tűnik a bőr, élénkebbnek az ajkainkra kent rúzs, szőkébbnek a szőke és barnábbnak a barna haj. Nem is szaporítanánk tovább a szót, egy próbát a fehér ruha mindenképp megér.

Lucy Liu: AFP
Lucy Liu: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.