Még nincs késő formába lendülni a bikiniszezonra, ehhez azonban a rendszeres mozgás szinte kötelező. Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz a nyárra. Edzésre fel – a héten a Boot Up! kerül terítékre.

A Boot Up Network olyan csapat, amely az amerikai Boot Camp – nagyon konyhanyelven katonai über brutál edzés – alapján állította össze és csinálja szorgosan kül- és beltéri edzéseit. Mivel egyre melegebb az idő, örülök, ha kiszabadulhatok a beltéri fitneszegységekből.

Fotó: Lindmayer Zsolt

Az alapos bemelegítés része nemcsak a finom nyújtás és átmozgatás, de a plank, valamint a futás és hasra bukás is. Itt kerülünk először közel a Földanyához. Párszor már hevesebben kapkodom a levegőt... Ezek után, mint általában, most is csoportokra osztanak szét bennünket, és a négy edzőnél fogunk majd felváltva állomásozni.

Fotó: Lindmayer Zsolt

A fekvőtámaszhelyzetek száma percekben mérve kis túlzással már felér azzal, mint amennyit egy nap sétálok az utcán. A kedvenceim a hasizomgyakorlatok voltak, amelyek szintén összekovácsolják a csapatot. Csináltad már egyszerre hat emberrel?

Fotó: Lindmayer Zsolt

Az intervallváltakozások, illetve az edzők csapatcseréi közepette azért marad időnk levegőt venni és inni is, de a kitartásra, valamint az erőnk tartalékolására érdemes odafigyelni, ezt tapasztalom. Egyetlen hiányérzetem van, nem szól(hat) zene edzés közben.
Ha még nem lennénk eléggé fáradtak, „fojtásként" a park körbefutása (általában) a levezető, majd a nyújtásra is elegendő időt szánva tapsoljuk meg az egészségüket.

 Ha kíváncsi vagy a teljes bejegyzésre, kattints IDE, a Move it, Blondie! blogra!