Viszlát zsíros, pattanásos bőr! 4+1 tipp és neked lesz a legszebb arcbőröd

Forrás: Thinkstock -
víz citrom zsíros bőr pattanás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több módszer is létezik a zsíros és a pattanásos bőr kezelésére. A Life.hu összegyűjtötte a leginkább bevált praktikákat, amelyek alapanyagai bármelyik háztartásban megtalálhatóak.

1. Természetes ellenszer

A tojásfehérje a zsíros bőr egyik legjobb ellenszere. Előre felkevert tojásfehérjét kenj az arcodra, hagyd rajta tíz percig, majd mosd le. A bőröd gyönyörű lesz tőle.

Forrás: Thinkstock

2. Ne „nyúzd” állandóan

Minél kevesebbet foglalkozol a bőröddel, annál szebb marad. Persze ne ess át a ló túloldalára. A reggeli-esti arctisztítás és krémezés, valamint a heti egyszeri pakolás és bőrradírozás szükséges a bőrnek.

3. Savanyú, de hatásos

A bőröd friss és szép lesz, ha hetente egyszer (félbevágott) citrommal dörzsölöd át. Ugyanezt a módszert megcsinálhatod úgy, hogy a levét vattakorongra csepegteted előtte. A citrom nemcsak a pattanásokat űzi el, hanem az utánuk maradt barnás foltokat is eltünteti.

4. Belülről is tisztulj

Olykor egy tisztítókúra csodákra képes és a bőrnek szintén nagyon jót tesz. Igyál csalánteát: forralj fel vizet, tedd bele a megmosott csalánt, hagyd lefedve és tizenöt perc múlva már kortyolgathatod is. Naponta akár 1,5 litert is megihatsz belőle, a kúrát azonban érdemes pár hétig csinálni. Legjobb, ha kertből szedett csalánt használsz hozzá, de a gyógyszertárakban, növényboltokban szárított és filteres formában is megveheted.

+1 A sokszor emlegetett trükk

Úton-útfélen azt olvasod és hallod, hogy igyál sok vizet? Érdemes így tenned! A víz rengeteg élettani hatásainak egyike a hidratált bőr. Igyál meg 8-10 pohár vizet mindennap és még a karikák is eltűnnek a szemed alól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.