Szíved alatt hordott kicsiny gyermeked a 19. héten már REM fázisú alvást is produkál - magyarul pici babád álmodik! Hát nem hihetetlen? 

Ha kislány növekszik a pocakodban, petefészkében már megtalálhatóak a peték kezdeményei. Ha viszont fiúcska, akkor magzatod apró hímvesszője már jól kivehető az ultrahangos képen. 

Forrás: Thinkstock

 A magzatmáz már a babád egész testét befedi, és rajta is marad a szülésig. Ez védi meg ugyanis attól, hogy a vékony kis bőre felázzon.

Forrás: Thinkstock
Várandósságod 18. hetének történései

A 18. héten folytatódik babád testén a hőszabályzó zsírréteg képződése. És bár az elmúlt két hétben csak két centimétert nőtt, a súlyát ennek ellenére megkétszerezte.

A placenta is folyamatosan növekszik, táplálja magzatod, a növekedése pedig innentől még gyorsabb lesz, egyúttal megkezdődik a vas felhalmozása a vörösvértestek előállításához.

Eközben te...

Ahogy egyre közeledik várandósságod félideje, érdemes átgondolnod, hogy elkezdj valamilyen szülésfelkészítő tanfolyamra járni. Ezek a felkészítések nagymértékben segíthetnek abban, hogy a szüléssel kapcsolatos félelmeid enyhüljenek.