Álom egy álomba rejtve - Várandósságod 19. hetének történései

Forrás: Thinkstock -
Libero2015 várandósság terhesség hétről hétre kismama magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szíved alatt hordott kicsiny gyermeked a 19. héten már REM fázisú alvást is produkál - magyarul pici babád álmodik! Hát nem hihetetlen? 

Ha kislány növekszik a pocakodban, petefészkében már megtalálhatóak a peték kezdeményei. Ha viszont fiúcska, akkor magzatod apró hímvesszője már jól kivehető az ultrahangos képen.

Forrás: Thinkstock

A magzatmáz már a babád egész testét befedi, és rajta is marad a szülésig. Ez védi meg ugyanis attól, hogy a vékony kis bőre felázzon.

Várandósságod 18. hetének történései

A 18. héten folytatódik babád testén a hőszabályzó zsírréteg képződése. És bár az elmúlt két hétben csak két centimétert nőtt, a súlyát ennek ellenére megkétszerezte.

A placenta is folyamatosan növekszik, táplálja magzatod, a növekedése pedig innentől még gyorsabb lesz, egyúttal megkezdődik a vas felhalmozása a vörösvértestek előállításához.

Eközben te...

Ahogy egyre közeledik várandósságod félideje, érdemes átgondolnod, hogy elkezdj valamilyen szülésfelkészítő tanfolyamra járni. Ezek a felkészítések nagymértékben segíthetnek abban, hogy a szüléssel kapcsolatos félelmeid enyhüljenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.