A Kensington-palota bejelentette a nagy napot: július 5-én keresztelik meg Katalin hercegné és Vilmos herceg második gyermekét.

Hamarosan újra láthatjuk a kis Sarolta hercegnőt! Egy hónap múlva, vagyis július 5-én fogják megkeresztelni Katalin és Vilmos második, május elején született gyermekét Erzsébet királynő norfolki birtokán, a Szent Mária Magdolna templomban - írja BBC.

Forrás: AFP

A brit királyi család több információt nem szivárogtatott ki a nagy eseményről, ám valószínűleg több ponton is hasonló lesz bátyja, György herceg 2 évvel ezelőtti keresztelőjéhez: ugyanolyan szűk körű, bensőséges hangulatú lesz, sok-sok új képpel a kis trónörökösnőről.

Miért volt kislányruhában György herceg?
A kis Sarolta bátyját 2013. október 23-án keresztelték meg egy sokat vitatott krémszínű, csupa csipke keresztelőruhában, amely inkább hasonlított egy kislány, mintsem egy kisfiúk által viselt darabhoz. Az 1841-ben készült, történelmi jelentőségű ruhadarab viselése családi hagyomány, hiszen a brit királyi családnak összesen 62 tagját keresztelték meg benne. Nézd