Kis hercegnőnek örülnek a britek – Megszületett Katalin és Vilmos gyermeke

Forrás: AFP/Leon Neal -
Katalin2015 trónörökös Vilmos herceg György herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú út vezetett a szülőszobáig, a feszült várakozásokat követően azonban ma délelőtt végre megszületett a legújabb királyi csemete: Katalin röpke két és fél óra alatt, 3,72 kilogrammal hozta világra pici lányát. Egyes források szerint a hercegné már ma elhagyhatja a kórházat újszülött gyermekével.

Örömmámorban úszik az Egyesült Királyság, miután a hercegné ma délelőtt angol idő szerint 8.34-kor egészséges csöppségnek adott életet. Katalint reggel hat óra környékén a férje, Vilmos vitte be autóval a St. Mary's kórház Lindo Wing szülészeti magánklinikájára, mert vajúdni kezdett – a hírről a házaspár londoni rezidenciája, a Kensington-palota értesítette a nagyvilágot.

Forrás: AFP/Chris Jackson

Amíg mindenki feszülten várta a gyermek érkezését, György a dadájával volt, a St. Mary's kórház dolgozói pedig a Twitteren szivárogtattak információkat Katalinról. Így tudta meg a Life.hu is viszonylag hamar, hogy a hercegnő szülésénél nincsenek komplikációk, és minden a legnagyobb rendben halad. Pedig történhetett volna másképp is.

A túlhordás veszélye is fennállt

Katalinnak ezúttal könnyű szülése volt – főleg az előzőhöz képest, amikor több mint tíz órát vajúdott, mire világra hozta György herceget, akivel egyébként is rosszullétekkel tarkított, nehéz terhessége volt. Holott sokáig lehetett tartani attól, hogy a hercegné ezúttal túlhordja a babáját, és emiatt komplikációk lépnek majd fel. A királyi csemetét ugyanis hivatalosan április 25-re, vagyis pont egy héttel ezelőttre várták.

Kokain a kórházban

Szerencsére azonban sem ez, sem az a kellemetlenség nem befolyásolta egy egészséges kislány születését, hogy néhány napja arról szóltak a hírek: kokainra bukkantak a St. Mary's klinika egyik mosdójában, mindössze pár méterre attól az osztálytól, ahol a hercegnét elhelyezték volna, hogy világra hozza a csöppséget.

Forrás: AFP

Mindenki kislányt várt

A gyermeket, akit az egész birodalom és a család is remegve várt már. Károly herceg például nemrég egy fogadáson fecsegte el, hogy feleségével, Kamillával már tűkön ülnek a baba érkezése miatt, és legszívesebben kislányt dajkálnának. A britek pedig már hetek óta fogadásokat kötnek a legújabb királyi csemete nemét illetően. A legtöbben természetesen kislányt vártak, a csöppség nevét illetően pedig az Alice-re voksoltak. Ez nem véletlen, hiszen a királynő nagynénjét hívják így, a britek túlnyomó része pedig már akkor úgy gondolta, hogy az újszülött hercegnő olyan nevet kap majd, mely a brit királyi családban nagy hagyománnyal bír.

Nem kell testvéri viszályra számítani?

A kis Györgyöt tehát egy húgocskával ajándékozták meg szülei. Ő a bátyja után a negyedik lesz majd a trónutódlási sorban, ami azt jelenti, kevés az esélye annak, hogy valaha is trónra lép majd az Egyesült Királyság uralkodójaként. Így szerencsére a trónért folytatott testvérharcokra sem kell majd számítani, az viszont biztosan fejtörést okoz majd a szülőknek, hogy György minél kevésbé érezze magát elhanyagolva a kishúga miatt. Ha pedig hinni lehet a palotából korábban kiszivárgott híreszteléseknek, György hercegnek nem a húga lesz majd az egyetlen testvére.

/1503/_gy_v2015324151747Ez nagyon cuki! Miért kereste Vilmos herceget kisfia a szekrényben?http://www.life.hu/csalad/20150414-gyorgy-herceg-a-kinai-szekrenyben-kereste-vilmos-herceget-amikor-edesapja-kinaba-utazott.htmlMialatt Vilmos herceg Kínában teljesítette királyi kötelességét, fia, György herceg a földrajzi ismereteit igyekezett kamatoztatni: apukája keresésére indult a kínai szekrénybe.Család--Ki ül a trónra? Károly vagy Vilmos?http://www.life.hu/csalad/20150412-vajon-atadja-vilmosnak-a-tront-erzsebet-kiralyno-vagy-hivatalosan-karoly-lesz-a-kiralyno-utodja.htmlCsaknem egyenlő arányban megosztott a brit közvélemény abban a kérdésben, hogy II. Erzsébet királynőt elsőszülött fia, Károly trónörökös, vagy Károly idősebb fia, Vilmos herceg kövesse-e majd trónon.CsaládAFPVilmos herceg visszaül a pilótafülkébehttp://www.life.hu/news/20150331-vilmos-herceg-mento-helikoptert-fog-vezetni.htmlHétfőn visszaült a pilótafülkébe Vilmos herceg a Bond Air Services munkatársaként. News--Hogy micsoda? Károly herceg kiszolgáltatta a sajtónak fiait, Vilmost és Harrythttp://www.life.hu/csalad/20150220-karoly-herceg-informaciokat-szolgaltatott-ki-vilmos-hercegrol-es-harry-hercegrol-a-jo-hirneve-miatt.htmlA brit királyi család közeli forrásai szerint a 66 éves trónörökös már egészen Vilmos és Harry herceg kisgyermekkora óta ad titkos információkat a sajtónak fiairól, illetve a tragikusan elhunyt Diana hercegnőről. Mindezt azért, hogy magát jobb színben tüntesse fel a brit médiában.Család--Vilmos herceg még elefántot is csak jó célért simogathttp://www.life.hu/news/20150304-vilmos-herceg-a-japan-kinai-korut-soran-elefantot-etetett-es-simogatott.htmlCambridge hercege a várandós Katalin hercegnő és a kis György herceg nélkül érkezett hatnapos japán-kínai körútjára, ahol többek között Ran Rant, az elefántot is meglátogatta.News--Hogy miért küldte el a fenébe Matt LeBlanc Vilmost és Harryt?http://www.life.hu/news/20150115-matt-leblanc-elkuldte-a-fenebe-vilmos-herceget-es-harry-herceget.htmlA Jóbarátok sztárjának elege lett, hogy mindenki ugyanazzal a kérdéssel zaklatja. A színész Connan O'Brien show-műsorában mondta el, mit válaszolt a két hercegnek, amikor azok a már unalomig ismételt kérdést szegezték neki.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.