Karrier vagy család? Ez a kérdés (sajnos) még manapság is nagy dilemmát tud okozni a nőknek – a köztudatban ugyanis makacsul tartja magát az a vélekedés, hogy a kettő együtt nem vagy csak nagy lemondások árán működik. A karrierre vágyó anyukák azonban nagyon tudatosak ebben a témában - érdemes tanulni tőlük! 

Beyoncé és Blue IvyForrás: Instagram/Beyoncé

Egy korábbi cikkünkben már bemutattunk öt olyan sikeres asszonyt, akik életükkel és elért eredményeikkel az egész világnak bebizonyították, hogy abból, hogy valaki egyedülálló és nem alapít családot, nem következik egyértelműen az, hogy boldogtalan az élete. A család nélküli létnek megannyi aspektusa lehet, vannak olyan egyedülálló nők – nem is kevesen – akik életüket hivatásuknak, céljaiknak szentelték, és amelyben bizony szép eredményeket értek el. 

A következőkben pedig azt szeretnénk bebizonyítani, hogy karriert nem csak  gyermektelenül lehet építeni – az alábbi befolyásos asszonyok ugyanis sikeresen tudták összehangolni a gyermeknevelést a hivatásukkal.

Forrás: Brain Bar Budapest
A demokrácia felsőbb szintje - Exkluzív interjú Pia Mancinivel

Pia Mancini a munkatársaival együtt egy olyan internetes platformot fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a polgárok kifejtsék véleményüket a politikai képviselőik felé, és aktuálpolitikai ügyekben érdemi konzultáció legyen a döntéshozók és a döntések által érintett lokális közösségek között. Az alkalmazás segítségével a választópolgárok közvetlen módon szavazhatnak és vitatkozhatnak az őket érintő közügyekről, bízva abban, hogy a véleményüket egyre több politikai döntéshozó fogja figyelembe venni. Pia Mancinit, a DemocracyOS egyik alapítóját előadása után csíptük el néhány kérdés erejéig.

A Working Mother magazin a múlt hónapban állította össze azon figyelemre méltó nők 50-es listáját, akik azon túl, hogy a saját hivatásukban kiemelkedőek, családi életüket is sikeresen tudják menedzselni. Ebből a listából mutatjuk most be az első öt helyezettet.

5. Angela Ahrendts

Forrás: AFP/Leon Neal

 

  • Online és offline kiskereskedelemért felelős alelnök, Apple
  • Gyermekei: Jennings 19 éves, Sommer 18 éves, Angelina 14 éves

Korábban a Burberry vezérigazgatója volt, most az Apple kiskereskedelmi tevékenységét irányítja, ahol – a beszámolók szerint – több mint 70 millió dollárt keresett az első évben. 

Egy interjúban Angela úgy nyilatkozott, hogy számára mindig is a családja volt az első: 

Ha jó anya, boldog feleség vagyok, és a férjemet is boldoggá tudom tenni, akkor vezetőként is nagyobb sikereket tudok elérni.

4. Kirsten Gillibrand

Forrás: AFP/Mandel Ngan
  • Amerikai szenátor, New York
  • Gyermekei: Theodore 11 éves, Henry 6 éves

Az amerikai szenátusban csupán csak két gyermekes szenátor asszony képviselteti magát, Kirsten az egyik, aki fáradhatatlanul küzd a női egyenjogúság érdekében.

Politikai munkássága mellett nemrég könyvírásra adta a fejét, könyve pedig jelenleg is vezeti a New York-i könyveladási listákat. Írásában a nőket érő munkahelyi szexizmus ellen emelte fel a szavát. 

3. Jennifer Lopez

Forrás: Northfoto
  • Előadóművész / producer / üzletasszony
  • Gyermekei: Max 7 éves, Emme 7 éves

A lista eddigi szereplőivel ellentétben J.Lo neve hazánkban sem ismeretlen, sőt! A szupersztárt láthattuk már színésznőként, énekesnőként pedig 1999 óta uralja a slágerlistákat. Emellett – bár idehaza ezt nem sokan tudják róla – üzletasszonyként is megállja a helyét, tévés produkciókat készít, és jelenleg az American Idol című tehetségkutató egyik bírája is. A temérdek dolga mellett pedig természetesen ikreire is szakít időt.

A People magazinnak pár hete így nyilatkozott: 

Tudom, hogy minden szülő így érez a gyermekeivel kapcsolatban, de ők tényleg nagyon különlegesek! Minden percben alig várom, hogy lássam őket, és hogy minél több időt velük tudjak tölteni.
Forrás: Brain Bar Budapest
Dr. Szöszi a valóságban – exkluzív interjú Sara Davidsonnal

Hosszú szőke haj, bájos arc és magvas gondolatok – a megtestesült dr. Szöszi. A Hello Fearless elnevezésű, kifejezetten női vállalkozásokat segítő cég alapítójaként Sara Davidson a Brain Bar Budapest fesztivál "Nagyvállalatok vs. paradigmaváltók" című szekciójában tartott igen inspiráló előadást. Előadása után Sarát szinte megrohamozták az érdeklődők, de szerencsénkre a Life.hu-ra is szakított egy kis időt.

2. Shonda Rimes

Forrás: Instagram/shondarhimes
  • Showrunner / producer / író
  • Gyermekei: Harper 13 éves, Emerson 3 éves, Beckett 2 éves

A Thursday night című show-műsor "anyja", Shondaland nevezetű produkciós irodája pedig számos nagy sikerű sorozatot is tudhat maga mögött.

Shonda nemrég mondott egy inspiráló beszédet a Human Rights Campaign gálán, ahol feltörekvő írókat és művészeket szeretett volna bátorítani: 

Ha gyerekként pufók vagy, nem vagy túl bájos, félénk is vagy, és a többiek semmibe vesznek, én akkor is itt leszek, hogy tudd, nem vagy egyedül. Van a világon egy kis csoport, akiket nem érdekel, hogy nézel ki, nem érdekel a szexuális hovatartozásod, csak a tehetséged a fontos. Mi itt vagyunk, és várunk rád.

1. Beyoncé

Forrás: AFP/Mark Davis
  • Színésznő / énekesnő/ producer
  • Gyermeke: Blue Ivy 3 éves

Beyoncé az elmúlt évben a legjobban kereső női előadó volt a zeneiparban, sikerült megkétszereznie a 2013-as eredményeit. 

Tavaly decemberben egy rövidfilmmel lepte meg rajongóit ötödik stúdióalbumának egyéves évfordulója alkalmából. A megható, 12 perces Yours and Mine című kisfilmben egy monológot is hallhatunk, amelyben Beyoncé őszintén mesélt a sztárrá válás szépségeiről, nehézségeiről és a családjáról.

Egy dolog biztos az életemben: a szeretet. A zene szeretete, a szeretet, amit a férjem, amit a gyermekem iránt érzek. Ez mindennél fontosabb.

 Te mennyire éled meg a mindennapokat? Tudatosan éled az életed? Töltsd ki tesztünket - kattins IDE!