A grillezés árnyoldala - Filléres praktika az odaégett falatkák ellen

grillezés tisztítás grill
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Grillezgetni, sütögetni mindenki imád – a mosogatásért és grillrácstakarításért valószínűleg már kevesebben rajonganak. Most nekik szeretnénk egy egyszerű és nagyszerű ötletet ajánlani.

Egy korábbi cikkünkben már elárultuk a tökéletes grill titkát: nem kell hozzá nagy ördöngösség, hogy könnyen, gyorsan és finomat sütögess egy kerti buli alkalmával.

Most azonban a grillezés árnyoldala van terítéken – bizony ilyen is van! Egy jól sikerült összeröffenés után a legtöbbünknek semmi kedve a romeltakarításhoz, és a grill megtisztításához, pedig hát valamikor valakinek ezt is meg kell csinálni.

Forrás: Thinkstock

Mi most két alternatívát ajánlunk a figyelmedbe: az egyik azoknak szól, akik szorgos hangya módjára rögtön a buli után neki szeretnének állni a takarításnak, a másik pedig a Pató Pál úr típusú grillezőknek, akik "ej, ráérnek arra még" másnap is.

  • Azonnali megoldás: Ha elkészültek a húsok, de a szén még ég, ne oltsd el! Egy hagymát vágj ketté, szúrd fel egy villára, és dörzsöld át vele a rácsot. A hagyma és a meleg hatására sokkal könnyebben lejön majd a sok odaégett szósz és falatka!
  • Másnapi megoldás: Ha már a falatkák odaégtek... Önts egy szórófejes flakonba almaecetet, tedd egy újságpapírra a grillrácsot. Fújd meg a rács mindkét oldalát alaposan almaecettel, és hagyd hatni 5–10 percig. Ezután drótkefével könnyedén le tudod dörzsölni az egészet.

A zöldellő, dús gyep titkahttp://www.life.hu/otthon/20150619-igy-gondozd-a-gyepet-hogy-egeszseges-es-dus-legyen.htmlKerted növényzete, így a pázsit is élő, lélegző, növekvő és gondozást igénylő élőlény. Nem elég csak a kertépítés során minőségi munkát végezned, ahhoz, hogy udvarod gyepe egészséges és zöldellő maradjon, folyamatos törődésre és ápolásra van szüksége. OtthonThinkstockCsaládok, akiket saját otthonukban gyilkoltak meg - Top 5 filmes horrorházhttp://www.life.hu/otthon/20150618-a-top-5-legborzalmasabb-otthon-a-horror-filmekben.htmlEgy család otthona a béke és a nyugalom szigete: itt élik át a legintimebb közös pillanataikat, itt érzik magukat igazán biztonságban, ide vágyódnak haza egy hosszú út után – és nem mellesleg itt éri őket utol az elkerülhetetlen, borzalmas halál. Kicsit meglepődtél? Nem kellene! Tudhatnád, hogy a békésnek, idillinek tűnő családi otthon a horrorfilmesek egyik legkedveltebb motívuma.OtthonThinkstockGyümölcsfát balkonon? Persze! http://www.life.hu/otthon/20150619-a-balkongaz-blog-megmutatja-hogyan-ultess-gyumolcsfat-a-balkonon.htmlBárki bármit mondjon, a balkon királya mindig a fa lesz! Most nem padlóra, vagy falra való burkolatként gondolunk, hanem bizony arra, hogy konténerben, dézsában, eredeti formájukban is nagyon jól mutatnak.OtthonThinkstockSzőrtelenítés felsőfokon - Így vedd fel a harcot a nemkívánatos szőrszálakkalhttp://www.life.hu/otthon/20150616-igy-tuntesd-el-a-kutya-es-macskaszort-a-lakasbol.htmlImádjuk a cicákat, a kutyákat, és tulajdonképpen az összes állatot. Imádjuk, ahogy házi kedvenceink hozzánk bújnak és dörgölőznek. Imádjuk, ha esténként mellénk telepednek az ágyban, és imádjuk nézni, amikor pajkosan játszva hencseregnek a szoba közepén. Egy valamit nem imádunk: a szőrt. A nagy mennyiségben, végtelenségig hulló szőrcsomókat.OtthonThinkstockBorosláda újrahasznosítás egyszerűenhttp://www.life.hu/otthon/20150616-a-balkongaz-blog-megmutatja-hogyan-keszithetunk-balkonladat-borosladakbol.htmlAz újrahasznosítás egy szuper dolog! Tény, hogy időt vesz igénybe, amiből persze mindannyiunknak kevés van, de rengeteg használt dolog menthető, újragondolható és akörnyezetre gyakorolt hatásunk is csökkenthető, arról ne is beszéljünk, hogy spórolhatunk, illetve az eredmény is pofás általában.OtthonOrigoÍme a tökéletes ajándék - Ennek minden férfi örülni fog!http://www.life.hu/otthon/20150603-a-teleprendezok-bortartot-keszitenek-apak-napjara.htmlAz apák napját Magyarországon június harmadik vasárnapján ünnepljük, persze vannak akik viccesen május 19-ét, Ivó napját tartják apák napjának. Ezen a napon általában ajándékot adunk az édesapáknak, ami a Teleprendezőknek ismét egy szuper alkalom az alkotásra. Most egy használt ingből készítenek egy igazán férfias bortartót. Otthon

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.