A 4 leggyakoribb fogfehérítési tévhit

Forrás: Thinkstock -
tévhit fogfehérítés fogfehérítés praktikák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fogfehérítés már-már hétköznapi eljárássá vált, mégis vannak olyan kérdések, amelyek gyakran visszatérnek vele kapcsolatban. Egy fogorvos eloszlatja az eddigi kételyeket és választ ad a négy leggyakoribb feltételezésre, mítoszra.

1. A genetikán múlik, milyen színűek a fogaink.”

Hogy kinek mennyire fehérek a fogai, az több tényezőtől is függ – mondja Dr. Csák Csaba, fogorvos. Vannak azok a szerencsés emberek, akik fehérebb fogzománcot örökölnek. A fogakra nagy befolyással bír az életmód: mennyi savas ételt és italt fogyasztasz, sok kávét, teát iszol-e; nem beszélve a dohányzásról, amely erőteljes fogkőképződést eredményez és elszínezi a fogakat. Mindezek mellett a szájhigiéniára is érdemes odafigyelned.

Forrás: Thinkstock

2. „A pénztárcakímélő házi praktikák a fogfehérítésnél is beválnak.”

Számos módszer közül választhatsz, az otthoni „sufnituningtól” a fehérítő smile centereken át, egészen a hosszantartó, professzionális fogfehérítésig. Az olyan otthoni fehérítő technikáktól, mint például a szódabikarbónás, erős dörzsölés a fogorvos óva int mindenkit. A dörzsölés árt a fogínynek, a szódabikarbóna pedig annyira roncsolhatja a fogzománcot, hogy az eredmény visszafelé is elsülhet: még sárgábbak lehetnek tőle a fogak.

3. „A fogfehérítés roncsolja a fogainkat.”

A fogorvosi fogfehérítésben használt anyagok hidrogén-peroxid tartalmúak, amelyek a fogra kerüléskor oxigént szabadítanak fel. Ez segít a fogzománcban elszíneződött pigmentek – amelyek a sárgás hatást előidézik a fogakon – visszafehérítésében. A folyamat a fogzománc szerkezetét nem sérti, klinikai vizsgálatok tanulsága szerint káros hatása sincs.

Forrás: Thinkstock

4. „A fogfehérítés mindenkinek ajánlott.”

A gyulladt, lepedékes, fogköves fogazaton a fogfehérítés nem végezhető el, ezeket a problémákat az eljárás előtt orvosolni kell. Várandós és szoptatós kismamák számára a fogfehérítő eljárás nem ajánlott, ahogyan a gyerekeknek sem.

Őrület – Fogfájást szimulálnak, hogy vékonyabbnak tűnjön az arcukhttp://www.life.hu/trend/20140804-fogfajast-szimulalnak-a-japan-fiatalok-hogy-vekonyabbnak-tunjon-az-arcuk.htmlFurcsa trendnek hódolnak a japán fiatalok. Úgy fotóztatják magukat, mintha fájna a foguk, hogy vékonyabbnak tűnjön az arcuk.Trend--Fogszabályzóban vigyorog Vajna Tímeahttp://www.life.hu/trend/20140228-vajna-timea-andy-vajna-neje-fogszabalyzos-fotot-rakott-ki-kozossegi-oldalara.htmlAndy Vajna felesége azonban így is gyönyörű.TrendOrigoSztárok ragyogó fogsorral - mi a titkuk?http://www.life.hu/trend/20131204-sztarok-ragyogo-fogsorral-mi-a-titkuk-fogfeherites-es-fogapolas-ahogy-a-hiressegek-csinaljak.htmlSokan irigyeljük a hollywoodi sztárok mosolyát, fehéren világító, tökéletes fogsorát, pedig szinte kivétel nélkül a fogorvosukat illetheti dicséret. A Life.hu összegyűjtötte a legszebb mosolyú hírességeket - kár, hogy az orvosával egyikük sem pózol.Trend"Kihúzták a fogukat, hogy vékonyabbak legyenek"http://www.life.hu/trend/20130926-dobbenetes-tenyek-a-modellvilagbol-bulimia-kokain-eheztetes-es-foghuzas-csak.htmlBulimia, kokain, éhezés - az orosz modell, Katia Elizarova nemrég a Timesnak számolt be arról, milyen döbbenetes dolgok történnek a divatvilág színfalai mögött a tökéletesség érdekében.TrendBorzalmas arany fogsort villantott Madonnahttp://www.life.hu/trend/20130822-madonna-amerikai-enekesno-aranyfogsort-villantott.htmlRómában okozott kisebb riadalmat a popkirálynő, aki arany fográcsban érkezett egy olasz fitneszstúdióba.TrendElképesztő fogsorral sokkolt Rihannahttp://www.life.hu/trend/20120914-rihanna-aranyfogakat-csinaltatott.htmlAz énekesnő a napokban egy olasz étteremben vacsorázott, ott fotózták le a leginkább egy sárga keféhez hasonlító aranyfogsorát. Trend

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.