Katalin hercegnő és Vilmos herceg második gyermekének keresztelőjére július 5-én, vasárnap került sor. A kéthónapos Charlotte hercegnő keresztszüleit is most jelentették be, akiknek egyik tagját sem a királyi családból választották.

Sarolta keresztelője kapcsán Katalin hercegnő és Vilmos herceg több szempontból is szakítottak a hagyományokkal. A kislányt kéthónapos korában tartják szentelt víz alá, erre korábban nem volt példa a királyi család történetében. 

A ceremóniára a hercegnő egy olyan babakocsiban érkezett, amit még dédnagymamája, a királynő használt, mikor saját gyermekeivel ment sétálni. A szülők gyalog mentek a rezidenciáról a kápolnához; az út mentén több ezer alattvaló gyűlt össze, hogy üdvözölje őket.Forrás: AFP/Chris Jackson

A keresztelőn először mutatkozott a teljes család hivatalosan is együtt: Katalin, Vilmos, a kis György herceg és a legfiatalabb családtag, Sarolta hercegnő.

A kilenchetes hercegnőt Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház első számú vallási méltósága keresztelte a dédszülők, a 89 esztendős II. Erzsébet királynő és 95 éves férje, Fülöp edinburghi herceg jelenlétében, a királyi házaspár nyári rezidenciája, a kelet-angliai Sandringham kápolnájában. A kislány a Charlotte Elizabeth Diana nevet kapta; hivatalos megszólítása Ő Királyi Fensége, Charlotte, Cambridge hercegnője. 

Forrás: AFP/Chris Jackson

Nagy meglepetést okozott az is, hogy Katalin és Vilmos nem a királyi családból válaszott keresztülőket: Vilmos anyai unokatestvére,  Laura Fellowes, a barátai, James Meade és Thomas van Straubenzee, valamint Katalin barátnője, Sophie Carter és az unokatestvére, Adam Middleton lettek a keresztszülők.

Forrás: AFP/Chris Jackson