18 év alatti vendégeket nem fogadnak szórakozóhelyek, illetve a szülők sem szívesen engedik el  fesztiválozni vagy az éjszakába a fiatalokat. Persze a tinik azért mégis szívesen hagynák ott a családi fészket egy-egy estére. Mit tehet az aggódó szülő? 

Felnőtt kísérettel szívesebben engedik az aggódó anyukák és apukák a tinédzser gyereküket bulizni, de mégis ki az a felnőtt, aki elkíséri a gyereket? 

Szuper szolgáltatás jött létre, amelynek segítségével a fiatalok eljutnak olyan klubokba, fesztiválokra, ahová csak 18 év feletti kísérettel mehetnek a fiatalkorúak, és a szülőknek sem kell álmatlanul forgolódni este, mert a gyerek jó kezekben van.

Fesztiválkalauz szülőknek
Nyári szünet, hétvégi bulik, fesztiválok. Mit tehet egy féltő anyuka, aki idén engedi el először duhajkodni tinédzserkorú gyerekét? Szakértőnk segítségével összeállítottuk a Life.hu fesztiválkalauzát kifejezetten aggódó szülőknek.

18 év feletti fiatal felnőttek vezetik be a tiniket az éjszakai életbe, úgy, hogy folyamatosan vigyáznak rájuk. A civil, nonprofit szervezet prevenciós programjának létrehozásában részvevők között addiktológus, pszichológus és szociológus szakemberek és szervezetek is megtalálhatók.

Forrás: Thinkstock

A szervezet szerint az éjszakai szórakozás a kultúra szerves része, a felnőtté válás egyik lépcsője. A kulturált szórakozás elsajátítható, léteznek az írott és íratlan szabályai. Az éjszakai szórakozás tipikusan nem az a terület, amit illetően a szülői iránymutatás a mérvadó, viszont nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy hordoz magában potenciális veszélyforrásokat. 

Céljuk, hogy a felszabadult bulizás élményét élhessék át a fiatalok, de a buli mentes legyen a lerészegedés és drogfogyasztás jelenségétől.