Ma lenne 82 éves Csala Zsuzsa - legviccesebb előadásával emlékezünk rá

Forrás: MTI/Illyés Tibor -
emlék Csala Zsuzsa születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brilliáns színésznő 2014-ben, életének 81. életévében hunyt el. 

Halála után sokáig nem temették el a Jászai-díjas színésznőt. A hamvak - Csala Zsuzsáé és testvéréé - Budán voltak, a színésznő keresztfiának rózsadombi lakásán. Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, kiverte a biztosítékot, hogy a februárban meghalt Csala Zsuzsa és néhány héttel korábban távozó testvére, Márta hamvait még mindig nem temette el a család, annak ellenére, hogy a sír megvolt, sőt a nevük is szerepelt már a sírkövön.

A Life.hu újságírója így emlékezett vissza Csala Zsuzsára - a mély és felkavaró írást ITT olvashatod.

Később egy véletlenül előkerült végrendelet miatt került az elhunyt Csala Zsuzsa ismét az újságok címlapjára.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ezen a napon, 2015. július 9-én lenne Csala Zsuzsa 82 éves, egyik legismertebb előadásával emlékszünk most rá.

sala Zsuzsa 1933. július 9-én született Újpesten. Tagja volt 1954-től 1959-ig az Állami Déryné Színháznak, 1959-től 1960-ig az egri Gárdonyi Géza Színháznak, majd 1960-tól negyven évig a budapesti Vidám Színpadnak, majd a Budaörsi Játékszín tagja lett. Később az újjáalakult Vidám Színpadhoz szerződött. Több száz színpadi és televíziós szerepet játszott el, filmen például a Noszty-fiú esete Tóth Marival vagy a Nem szoktam hazudni című alkotásokban láthatta a közönség. Ő volt Ursula, Bubó doktor asszisztensnőjének hangja a Kérem a következőt című rajzfilmsorozatban. Művészi munkáját 1974-ben Jászai Mari-díjjal ismerték el, az érdemes művészi címet 1986-ban kapta meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.