Sminkbakik, amik öregítenek - kerüld el őket!

Forrás: Thinkstock -
smink sminkbaki Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akármennyire is imádsz sminkelni, vannak olyan dolgok, amiket érdemes örökre elfelejteni, főképp azért, mert éveket öregíthetnek az arcodon. Larion Oscar sminkmester most elárulja, melyik az a 3 sminkbaki, amiket ha elkövetsz, egészen biztosan idősebbnek látszol majd. 

Csillogó textúrák

A csillogó textúrájú, extra fényes szemhéjpúderek, valamint az izgalmas pigmentek kiemelik a ráncokat, ezért óvatosan használd őket. Káprázatosak a többféleképpen ragyogó szemhéjpúderek, de ha a szem is szikrázóan izgalmas, akkor miért is ne tündököljön az arc is? Hisz vannak selyemfényű, mikrocsillámos, gyönyörű magasfényű highlighterek, amik lelágyítják az arc különböző területeit. Körültekintően használd őket, mert

ha minden fényes, hamar egy szikrázó diszkógömb lesz a fejed helyén...

Előnyösebb, ha matt színekkel elkészíted a sminkedet, és csak itt-ott viszel fel egy cseppnyi ragyogást. Ha nagyítani szeretnéd a szemet, használj egy kevés selyemfényt a szemzugba, a szemöldökcsontra, a highlightot pedig dolgozd finoman az arccsontra, kontúrmentesen! Érettebb bőrre azonban ne használj csillámos termékeket, mert felnagyítják a mimikai ráncokat.

Forrás: Thinkstock

Az alapozó

Az alapozó használata nem olyan bonyolult művelet; arra azonban figyelj, hogy nagyon maszkszerű lesz a végeredmény, ha az áll vonalnál megáll az alapozás folyamata. Főleg akkor a leglátványosabb, ha valaki nem választotta ki a bőrszínéhez legmegfelelőbb színt. Vannak, akik azt hiszik, hogy a sötétebb színre való alapozás jobban fed. Kiábrándító lesz számukra a tény, hogy nem a szín fed jobban, hanem az alapozó textúrája.

A sötétebb színre alapozásnak azonban ára van, viselőjének kinézete nyúzottabb hatást kelt, és ráadásul öregíti is.


Ami fontos, az az, hogy mindig a jelenlegi bőrszínedhez válassz alapozót! A tökéletes alapozószín az, ami megegyezik a jelenlegi bőrszíneddel, hisz akkor marad láthatatlan, és ez a lényeg. Az alapozó színének kiválasztását kezd a homlok közepén, és az áll vonalától le a nyakra; ha ott is harmonikus,
akkor máris megvan a tökéletes alapozód!

Forrás: Thinkstock

A pirosító

Pillanatok alatt előnytelen lehet a megjelenésed, ha rosszul választod meg a színt, sőt a rossz helyre került pirosító még öregít is. A pirosító pontos helye függ az arcformától, ezért ügyelj rá, hogy ennek megfelelően használd.

Nem szerencsés a halántékra és az arc alsó részére felvinni, mert öregít.

Világos bőrhöz a halványrózsaszín és barackos árnyalatok illenek jobban, a sötétebb bőrszínhez a narancsos árnyalattól egészen a bronzosig bármi jöhet. Porcelánfehér bőrszínhez a legideálisabb a barackárnyalat, elefántcsontszínű bőrhöz pedig a halványrózsaszín illik a legjobban. A bézs bőrszínhez a borostyán árnyalat, a napbarnított bőrszínhez a rózsás tónus remekül mutat. A mandulabarna bőrszínhez a fukszia passzol igazán, az ében bőrszínhez pedig a narancsos árnyalatok a tökéletesek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.