Eljött a báli sminkek ideje - 5 dolog, amire figyelj oda!

Forrás: Thinkstock -
smink bál Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A báli smink egyáltalán nem jelenti azt, hogy ilyenkor magadra kell kenned az összes csillámport, és fel kell ragasztanod a leghosszabb műszempillákat. Persze elengedhetetlen az erősebb makeup, de nem árt a jó ízlés hatásain belül megmaradni. Larion Oscar sminkmestert faggattuk arról, hogyan lehetünk ragyogóak és modernek egy bálban, 2015-ben. 

Frizura, smink - bízd a szakemberre!

Különleges alkalmakkor érdemes szakemberre bíznod magad, aki a frizurával és az alkalmi ruhával összehangolja a sminkedet, hogy kifinomult és elegáns legyél. Persze, ha erre nincs mód, akkor azt javaslom, az eseményt megelőző héten menj kozmetikushoz egy alapos tisztításra, de semmiképp ne a bál előtti napon. Ilyen jeles alkalmakkor a fürkésző tekintetetek kereszttüzében igazán celebnek érezheti magát az ember, ezért minden apró részlet fontos.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

5 perces frizura, alkalmakra is - ha nincs időd fodrászhoz menni, és órákig csavarókkal ücsörögni, lesd el Takács Nóra, a Life.hu szépségszakértőjének szuper trükkjét!

Ápolt dekoltázs

Ha nyitott a ruha, legyen makulátlan az a fedetlen rész, dekoltázs is. Sminked tükrözze a személyiségedet, de semmiképpen ne legyen túl sok, még ha fotó és videofelvétel készül az alkalomkor. Trendek jönnek- mennek, én azonban sokkal fontosabbnak tartom azt a szempontot, hogy légy mindig önmagad, csak most egy felfokozott, különleges körítésben.

Forrás: Thinkstock

Ami sok, az sokk

Ami nagyon ciki, az az, ha mind a hajban, mind a ruhában, mind a sminkben egyszerre jelennek meg ugyanazok a motívumok, díszítő elemek vagy éppen ha rád borult a csillámpor. Kerüld a csillogás ezen formáját. A smink legyen természetes, friss hatású. Kényeztesd, hidratáld a bőrödet, majd egységesítsd színét egy folyékony alapozóval.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Használd okosan a csillámokat - ITT már megmutattuk, mire figyelj, ha a kezed ügyébe kerül a csillámpor.

Hangsúly a szemeken, az ajkakon

A szem felfrissítéséhez egy-két árnyalattal legyen világosabb a korrektor színe, mint az alapozóé. Finoman púderezd le a T-zónát, majd highlighterrel vagy tartós szemhéjkrémmel emeld ki a szemzugot, arccsontot. Arcpirosítód lehet lágy, krémes, de akár matt is. Csak arra ügyelj, hogy kontúrmentesen tedd fel. Lehet ízlésesen is titokzatos, füstös hatású a tekinteted - ehhez nagyon jól illik a nude ajakrúzs. Ha cicásra fested a szemed, egy kifelé vastagodó, ívelt tusvonallal élénkítheted a tekintetedet. A pillákat fekete szempillaspirállal fesd ki. A cicás szemhez jól passzolnak a már már klasszikusnak számító vörös ajakrúzsok. Körmöd színéről se feledkezz meg: ez akár harmonizálhat az ajakrúzsoddal, de akár a ruhád vagy kiegészítőid színéhez is igazíthatod. Ha tartós hatást szeretnél, válassz matt textúrájú ajakrúzst. A kényelmes komfortérzethez sminkedet sminkfixálóval stabilizáld, hogy önfeledt tudj lenni a bálon!

Jennifer Lawrence, Claire Danes Forrás: AFP

Life.hu tipp

Készíts szépséges arany-lila báli sminket! Takács Nóra, a Life.hu szépségszakértője megmutatja, ő hogyan csinálja!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.