Babád már-már pufóknak mondható - lábacskái és karjai új formát kaptak a rajtuk gyűlő zsírpárnáktól.

Magzatod erre a hétre elérheti a 2550 grammot, és még csak most kezd hízni igazán! A terhességed utolsó hónapjában a súlygyarapodása elérheti az egynegyed-egyharmad kilogrammot hetente. Bár a zsír egyenletesen oszlik el a testén, elsősorban a végtagokra és a vállak környékére rakódik le.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock
Várandósságod 34. hetének történései

Már csak hat hét van hátra a kicsi születéséig! A 34. héttől kezdve a magzat már elég érett ahhoz, hogy alkalmazkodjon a méhen kívüli élethez intenzív orvosi ellátás nélkül is. A babád hossza 32 cm, és körülbelül 2250 grammot nyom. Lassacskán elkezdenek kifejlődni a saját immunreakciói, amelyek már segíthetnek kivédeni az enyhébb fertőzéseket.

Babád már szinte teljesen kitölti a méhedet, így még kevesebb helye van a mozgásra.

Tüdeje immár teljesen kifejlődött, és tökéletesen termeli azt a felületaktív anyagot, amely majd segít az oxigénfelvételben. Ha most születne meg, már 99%, hogy semmi baja sem lenne.

Eközben te...

Jó hír: lassan itt az ideje, hogy a baba feje lesüllyedjen és rögzüljön a medencédben, ennek hatására pedig a hasi tájék felszabadul a teher alól. Nem annyira jó hír: ez a teher a kismedencédbe vándorol, így gyakoribbá válik a vizelési inger, sőt, ha eddig még nem jelentkezett, most a vizeletcsepegés is észlelhetővé válhat.