Szalonna ízű szuperélelmiszert fejlesztettek ki

Forrás: Táfelspicc -
élelmiszer szalonna ennivaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kutatók egy olyan algatörzset hoztak létre, amely rendkívül tápláló és rengeteg antioxidánst tartalmaz, ugyanakkor szalonna ízű.

Az új törzs a Csendes- és az Atlanti-óceán partjainál honos egyik alga változata, melyet szárított formában táplálékkiegészítőként is forgalmaznak. Az Oregoni Állami Egyetem kutatói Chris Langdon vezetésével 15 év kutatás után szabadalmaztatták az új algatörzset.

„Amikor olajban kisütjük, olyan az íze, mint a szalonnának, nem mint az algának. Ráadásul meglehetősen intenzív szalonna íze van” – mondta Langdon.

Forrás: Táfelspicc

Az új törzs, amely úgy néz ki, mint a halványpiros fejes saláta, gazdag forrása az ásványi anyagoknak, vitaminoknak és antioxidánsoknak, és száraz tömegének 16 százaléka fehérje.

„Az alga szuperélelmiszer, amely kétszer akkora tápértékkel rendelkezik, mint a kelkáposzta” – tette hozzá az egyetem másik kutatója, Chuck Toombs. „Az Oregoni Állami Egyetem pedig kifejlesztette ezt a termeszthető fajtaváltozatot, amely új iparágat teremthet Oregon államban.”

Langdon eredetileg gyorsan növekvő táplálékforrásként tenyésztette ki az algát az Ázsiában népszerű szamárfül-csiga számára. A kutatás eredeti célja az volt, hogy létrehozzanak egy szuperélelmiszert a szamárfül-csiga számára, amely különösen Ázsiában örvend nagy népszerűségnek. Az algának köszönhetően példátlan sebességgel tudták tenyészteni a csigát. Amikor azonban Chuck Toombs meglátogatta Langdont, feltűnt neki a kutató irodájában lévő hatalmas mennyiségű alga, és azzal az ötlettel állt elő, hogy a vízinövényt emberi fogyasztásra kellene termeszteni.

A kutatók azt remélik, hogy az új algatörzs virágzó helyi iparág létrejöttét teszi majd lehetővé.

Havi öt nap böjt a fogyás titka?http://www.life.hu/ez-zsir/20150717-havi-ot-nap-bojt-a-fogyas-titka.htmlNemrégiben egy új fogyókúrás őrület ütötte fel a fejét, melynek lényege, hogy havi ötnapos böjtöléssel fittek és egészségesek maradhatunk, ráadásul a drasztikus kalóriamegvonással járó egyéb diétákkal szemben, a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és tápanyagokat is megkapja a szervezetünk.Ez Zsír!Bomba alakot villantott Vajna Timi - nem fél megmutatni idomaithttp://www.life.hu/ez-zsir/20150717-bombaalakot-villantott-vajna-timi-nem-fel-megmutatni-idomait-amikor-bikiniben-pozol.htmlVajna Timi nem fél megmutatni a testét. Nincs is mitől tartania: mindene teljesen rendben van, sőt!Ez Zsír!Origo5 kép, amit mindenképpen látnod kell a világsztárok szuperdögös fitneszedzőjérőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150716-5-kep-amit-mindenkeppen-latnod-kell-a-vilagsztarok-szuperdogos-fitneszedzojerol-jennifer-nicole-lee.htmlA legnagyobb világsztárok edzője, Jennifer Nicole Lee fitnesszmodell nem túlzottan szégyellős. Íme, a kedvenc képeink a gyönyörű nőről. Ez Zsír!OrigoBomba alakot villantott Vajna Timi - nem fél megmutatni idomaithttp://www.life.hu/ez-zsir/20150717-bombaalakot-villantott-vajna-timi-nem-fel-megmutatni-idomait-amikor-bikiniben-pozol.htmlVajna Timi nem fél megmutatni a testét. Nincs is mitől tartania: mindene teljesen rendben van, sőt!Ez Zsír!OrigoDér Heni tökéletes testtel élvezi a bikiniszezonthttp://www.life.hu/ez-zsir/20150711-der-heni-tokeletes-testtel-elvezi-a-bikiniszezont.htmlDér Heni tökéletes teste már bejárta a világhálót. Ezúttal bikiniben mutatta meg idomait. Ez Zsír!OrigoJennifer Lopez kockahasat villantotthttp://www.life.hu/ez-zsir/20150412-jennifer-lopez-kockahasat-villantott-las-vegasban.htmlHihetetlenül jó formában van Jennifer Lopez: és erről fotók is tanubizonyságot tesznek. Ez Zsír!AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.