Damu Roland betekintést engedett az életébe, ami egészen idillinek tűnik. A nemrég szabadult színész feleségével és anyósával él egy érdi kertes házban, újra dolgozik, kezdi megszokni a szabadságot. Ráadásul már gyereket is terveznek párjával.

„Ezt, a szabadságot eleinte nehéz volt megszokni, hiába mozoghattam a fogházban szabadon, őr kísérete nélkül. Érdekes volt itt ez a hatalmas kert, csicseregtek a madarak, én mégis bezárkóztam a szobába és néztem a tévét. Három év után furcsa volt kint, meg kellett szoknom a szabadságot, a napfényt, a jó levegőt. Ma már nagyon szeretek a kertben lenni, bográcsozni, grillezni. Három év elzárás után esténként kint ülni a fák alatt, az maga a paradicsom. Kevés időt tudok itt tölteni, naponta öt-hat órát szinkronizálok, de a hétvégén együtt vagyunk” – mesélte a Borsnak.

Fotó: Margitay Klára

Damut reggelivel ébreszti a felesége, aztán csomagol is neki, mielőtt busszal dolgozni indul a színész. „Amint felszállok a buszra, felhívom Edinát. Aztán amikor megérkezem, amikor elindulok... ötször-hatszor hívom egy nap. Három évig korlátozták a telefonálást, Edina azt mondta, ha szabadulok, akkor is hív, ha a másik szobában vagyok. Mindennap kaptam tőle hat-nyolcoldalas leveleket. Ez három év alatt nyolc-tízezer oldal, talán még Guinness-rekord is lehetne. Én is írtam neki ugyanennyit. Amikor hazaérek, vacsorával vár a feleségem és az anyósom. Nem al­szunk el addig, míg át nem beszéljük a napot. Életemnek ez az időszaka a nyugalomról szól. Sok problémánk van, mint más családban is. Teljesen átlagos, polgári életet élünk. Egy tízéves medence van az udvaron, abban áztatom magam. Valaki mindig jön, vidám társasági éle­tet élünk.”

Damu sok időt tölt együtt sógornője kisfiával is, akivel nagyon szeret együtt lenni. A híresség abba is beavatta az olvasókat, hogy ők is tervezik már a babát. „Igen, mi is szeretnénk gyereket, később talán akár hármat is, ha lesz rá módunk.”