Az Új-Zélandon élő Brian Cox egy igen különleges épületet álmodott meg: a háza hátsó kertjében élő fákból növesztett egy gyönyörű templomot. A művelet négy évet vett igénybe, az eredmény pedig lélegzetelállító lett.

Forrás: treechurch.co.nz

Cox fiatalabb korában motorral járta körbe Európát és az Egyesült Államokat, számtalan templomot tekintett meg szerte a világban, ekkortájt fogant meg benne az "élő templom" ötlete. Egy napon kilépett a hátsó udvarába, és úgy érezte, ez pont megfelelő hely lenne egy templomnak, így aztán 2011 áprilisában megtisztította a terepet, elkészített egy vaskeretet, amit azután elkezdett fákkal benöveszteni.

A templomot padokkal rendezte be, így már bármilyen szertartásra sor kerülhet benne, akár egy valódi kőépületben.

Cox nagy gonddal válogatta ki a templomhoz szükséges fákat, melyek közül néhánynak kőszínű törzse van, másoknak pedig nagyon ritka lombozata, amely lehetővé teszi, hogy a nap állandóan megvilágítsa a belső teret. A férfinak egyébként egy saját kertészete is van, egyebek mellett fák áttelepítésével is foglalkozik, így rendelkezett olyan mechanikai eszközökkel, amelyekre a templom kialakításához szüksége volt. 

Forrás: treechurch.co.nz
Forrás: treechurch.co.nz
Forrás: treechurch.co.nz
Brian CoxForrás: treechurch.co.nz