Merész színválasztás, praktikum - bemutatták a 2016-os riói nyári olimpia magyar formaruháit

sportruha formaruha riói olimpia Adidas olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tangás brazil táncosnők, ismert zenészek és celebek lepték el augusztus 5-én este a Várkertbazárt - itt mutatták be ugyanis, hogy milyen lesz a magyar olimpikonok formaruhája a jövő évi riói olimpián. Hogy miért most volt a bemutató? Mert épp 1 év múlva, 2016. augusztus 5-én kezdődik a nyári olimpia. 

Hatalmas buli keretei között mutatták be a 2016-os olimpia magyar formaruháit a Várkertbazárban. A tervezést ezúttal nem bízták a véletlenre: az Adidas ruhák praktikusak, fiatalosak, színükben pedig egészen formabontóak. A világcég már nem egy formaruhát tervezett a magyar olimpiai csapatnak, de ezúttal valami újat, valami modernet szerettek volna létrehozni. Ez sikerült is nekik, mutatjuk is, hogy miért!

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A tervező csapat számára a design szempontjából nagyon fontos volt, hogy egyszerű, de ikonikus darabokat tervezzenek a magyar olimpiai versenyzők számára. A MOB aktívan részt vett már a tervezés első fázisában és végigkísérte a folyamatot egészen az új kollekció megszületéséig. A tervezők – akik a sportmárka németországi központjában magyar top atléták bevonásával dolgoztak az elmúlt több mint 2 évben a hazai szereléseken – azt remélik, hogy a szurkolók is érzik majd a magyar sportolók ruháján a múltat, a jelent és jövőt összekötő elemeket, amelyek mind egy célt szolgálnak, hogy sikerre vigyék a hazai sportolókat.

A klasszikus piros, fehér, zöld kombót csak nyomokban véltük felfedezni az új formaruhákban. De ez nem is baj: a színtelen fűzöldet végre felváltotta a menta világos és sötétebb árnyalata, a piros és az unalomig használt bordó helyett az élénk lazac köszönt vissza, a fehér mellett pedig egy kis nude is bekerült a képbe. Üdítő ez a változás, ami igazodik majd Rió trópusi hangulatához!

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

De hogy ne csak mi mondjunk véleményt, a helyszínen megkérdeztünk 3 divatbloggert, nekik hogy tetszik az új kollekció. Festy, a Festy in style bloggere szerint nemcsak a színek, de az anyag is nagyon jó választás volt, mert láthatóan kényelmes, strapabíró, ugyanakkor könnyű anyagokról van szó. Neki a világosabb menta darabok nyerték el legjobban a tetszését, míg Hubert Csaba, a Smizedivat bloggerének kedvencei a menta sötétebb árnyalatában pompázó holmik. Mindkettőjüknek nagyon tetszenek ezek a friss színek, abban azonban egyetértettek, hogy a bemutatón kicsit jobban is a középpontba kerülhettek volna a ruhák. Ezzel mi sem tudunk vitatkozni: a kreációkat táncosok mutatták be, de leginkább táncjelenetekkel és nem a klasszikus módon, a ruháktól pedig hamar átvették a szexi brazil táncosnők a főszerepet.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Tóth Enikő, a Fashion Victim divatblog tulajdonosa és írója ugyan rajong például Stella McCartneyért, az Adidas egyik állandó tervezőjéért, a sportruhákban azonban kevésbé mozog otthonosan. Azt azonban ő is nagy lépésnek tartja, hogy végre el mertük hagyni a hagyományos színeket, és újítottunk trendi, modern, fiatalos árnyalatokkal.

Rió formaruha Forrás: Origo

A bemutatón azt is elmondták, hogy a márka több szettet tervezett a versenyzőknek, melyek különböző funkciókkal bírnak. Ezek a pódium szettek, melyekben remélhetőleg számos érmet sikerül majd átvenni a magyaroknak; a presentation modellek, melyekben olimpikonjaink bevonulnak majd; az ún. „village wear", amelyet a versenyek között és az olimpiai faluban hordanak majd a csapattagok; valamint egyéb kiegészítők.

Forrás: Origo

Hogy tetszenek az új formaruhák?

A többórás bemutató egyébként nagyon látványosra sikerült: Harsányi Levente vezényletével láthattunk remek táncos előadásokat, meghallgathattuk Koós János egyik örök slágerét, az elmúlt évtizedek aranyérmes magyar olimpikonjai vonultak fel még azokban a formaruhákban, amelyeket ők viseltek az olimpián, a fergeteges hangulatról pedig szexi brazil táncosnők, valamint Tóth Gabi, Keresztes Ildikó, Geszti Péter, Somló Tamás és Oláh Gergő gondoskodtak.

/1508/Ferge20158604435

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.