Ahány ház, annyi szokás – igaz ez a lakberendezési stílusokra is! Gyere velünk egy kis kalandozásra, és tudd meg, milyen dizájntrendek uralkodnak jelenleg a világ különböző országaiban. Válogatásunkban neves nemzetközi lakberendezési szakértők osztják meg a hazájukra jellemző trendek legfőbb stílusjegyeit. 

Oroszország: Valami régi, valami új

Alekszej Dorozskin, az ELLE Decoration Oroszország főszerkesztője: "Mi oroszok, elég szentimentálisak vagyunk, szeretünk a múlton merengeni. Sok mai otthonban felfedezhető a régi korokat idéző hangulat, szeretjük a vintage stílust keverni a különféle modern kiegészítőkkel, textúrákkal."

Forrás: ELLE Decor

Németország: Új elegancia

Christine Burg, az ELLE Decoration Németország helyettes főszerkesztője: "Szeretjük az art déco végletekig elegáns stílusát, a pazar anyagokat, mint a réz, arany és bársony. Az ilyen hangulatú lakásokból nem hiányozhatnak olyan alapdarabok, mint egy fésülködőasztal, paravánok vagy koktélszékek."

Lakberendezési stílusok a világ körülForrás: ELLE Decor

India: A kézműves ipar újjáéledése

Sonia Dutt, az ELLE Dekor India stílus és trend igazgatója: "Az iparosítás hatására a kézműves ipar jelentősége sokat csökkent Indiában, manapság a tervezők azonban tudatosan próbálják újjáéleszteni. A globális művészeti irányzatokból, kulturális motívumokból és speciális technikákból fakadó inspirációkat próbáljuk alkalmazni a különféle dekorációknál, textúráknál. Ezek a hatások mind felfedezhetők a tefvezőink által megálmodott szőnyegeken, párnákon,takarókon vagy ágyneműkön."

Forrás: ELLE Decor

Spanyolország: Amikor a kifinomult és a vadóc stílus találkozik

Marta Rioperez, az ELLE Dekor Spanyolország főszerkesztője: "Szeretjük a tradicionális elemeket friss, fiatalos kiegészítőkkel kombinálni. Jöhetnek a vicces kerámiák és fiatalos textíliák!"

Forrás: ELLE Decor

Japán: Zöld enteriőr

Hamagucsi Sigenori, az ELLE Dekor Japán főszerkesztője: "Sajnos manapság a legtöbb városi lakás Japánban igen kicsike, kifejezetten igaz ez Tokióra, így a legtöbb családnak kertje sem lehet. A japánok viszont szeretik a természetet, így sokan megpróbálnak egy kis zöldet csempészni otthonukba, például apró pozsgásokat, száraz virágokat vagy burjánzó zöld cserepes növényeket." 

Forrás: ELLE Decor