Itt az augusztus, végre elérkezett a várva várt nyaralásod ideje. Annak érdekében, hogy valóban felhőtlenül teljen a vakációd, és ne azon kelljen aggódnod, vajon biztonságban van-e az otthonod, az alábbiakban összeszedtünk néhány jó tanácsot, amelyeket indulás előtt mindenképpen érdemes megfontolnod.

  • Ugye, te is emlékszel a Barátok közt Magdi anyusára? A népszerű magyar sorozatban ő volt az ikonikus, minden lében kanál szereplő, aki szemmel tartotta az egész házat. Te se becsüld alá a szomszédaidat! Kérd meg őket, hogy időnként vessenek egy pillantást az üres ingatlanra.
  • Érdemes megkérni valamelyik barátodat (vagy ugyancsak a szomszédodat), hogy olykor-olykor ürítse ki a postaládádat. A szórólapokkal, levelekkel teli postaládák könnyen felkelthetik a betörők figyelmét.
Forrás: Thinkstock
Forrás: Facebook / Hajdú Péter
A betörők a hírességeket sem kímélik - Sztárok, akiket kiraboltak
Hozzád törtek már be? Nincs is annál rosszabb, mint amikor tárt ajtó, illetve széttúrt és kifosztott lakás fogad otthon, amikor hazatérsz a munkából vagy egy hosszabb nyaralásból. Nem kímélik a betörők a hírességeket sem: néhány éve egy betörő akart bejutni Hajdú Péter és felesége, Sarka Kata házába, amikor csak kisfiuk és a bébiszitter volt otthon. De nem ők voltak az egyetlenek. Egy korábbi cikkünkben bemutattunk néhány olyan hírességeket, akik már pórul jártak.
  • Egyértelműnek tűnik, de bizony így is sokan elfeledkeznek róla: ablakokat bezárni! Ne felejtsd el leellenőrizni, hogy biztosan mindent becsuktál-e, még a fürdőszobai legkisebb ablakocskát is.
  • Adj pótkulcsot! Főleg, ha vannak növényeid, netán kisállataid, bízz meg egy jó barátot azzal, hogy nézzen be hozzád.
  • Fő az óvatosság! Minden iratodat és utazási dokumentumodat fénymásold le és küldd el magadnak e-mailben, hogy ha esetleg elveszne útközben, akkor se kerülj bajba.
Forrás: Thinkstock

Végül ne felejtsd el az automata üzemelésű termosztátodat pihenő üzemmódba állítani, háztartási eszközeidet áramtalanítani, ha pedig biztonsági okokból azt szeretnéd, hogy néha égjen a lakásban a villany a távolléted alatt, szereltess be egy időzítőt, mert így a betolakodók számára úgy tűnhet, mintha lenne otthon valaki.